Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Desať mŕtvych a 50 zranených po zrážke vlaku s kamiónom v Austrálii

Podľa úradov môže počet obetí ešte vzrásť, keďže záchranári ešte stále prehľadávajú zničené vozne. Zobraziť galériu (4)
Podľa úradov môže počet obetí ešte vzrásť, keďže záchranári ešte stále prehľadávajú zničené vozne. (Zdroj: SITA)

MELBOURNE - Utorňajšia zrážka osobného vlaku s kamiónom v austrálskom štáte Viktória si vyžiadala najmenej 10 mŕtvych a až 50 zranených, informovala tamojšia polícia.

Podľa úradov môže počet obetí ešte vzrásť, keďže záchranári ešte stále prehľadávajú zničené vozne. "Počet potvrdených obetí teraz stúpol na desať," uviedol hovorca viktórijskej polície Leigh Wadeson. Polícia neprezradila, koľko osôb zostáva nezvestných a koľko môže byť stále uväznených v troskách. Ako pre televíziu Sky News uviedol policajný inšpektor Steve Gibson, zranených mohlo byť až 50 ľudí. Najťažšie prípady letecky dopravili do nemocníc v Melbourne.

Súprava, ktorú vypravili z mesta Swan Hill do Melbourne, sa zrazila s kamiónom na mieste kríženia s diaľnicou, približne 10 kilometrov severne od mesta Kerang. Priecestie nie je chránené závorami, vozidlá na diaľnici však varujú svetelné a zvukové signály. Podľa Wadesona kamión narazil do druhého vozňa, ktorý zdemoloval, a vykoľajil posledný, tretí vozeň súpravy. Svedkovia uvádzajú, že rušeň a prvé dva vozne po náraze pokračovali v jazde približne 150 metrov.

Nemecká turistka Helena, ktorá cestovala v treťom vozni, v rozhovore pre televíziu Seven Network uviedla, že v zničenom druhom vozni videla ľudí, ktorí prišli o ruky či nohy. Príčina nehody zatiaľ nie je známa. Ťažké zranenia utrpel aj vodič kamióna, ktorý bol vo vozidle sám.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu