Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dieťa mrzlo v aute, kým jeho matka nakupovala

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Prechladnuté šesťmesačné dieťa vytiahla v stredu policajná hliadka zo zamknutého zaparkovaného osobného auta v podzemnej garáži obchodného domu na Plzeňskej ulici v Prahe 5.

Policajti museli rozbiť okno na dverách auta, aby mu pomohli. Dieťa previezli do nemocnice, kde lekári zistili, že bol ohrozený jeho zdravotný stav. Matka dieťaťa je podozrivá zo spáchania trestného činu opustenia dieťaťa. Pražská polícia o tom informuje na svojich internetových stránkach. Podľa parkovacieho kupónu auto v garáži zaparkovalo okolo 18:00. To, že je v ňom dieťa, zistili zamestnanci garáže pred 20:00.

Dieťa malo na sebe tričko a tepláky, ale nemalo ponožky ani prikrývku, bolo pripútané v detskej sedačke, uplakané a zjavne podchladené. Policajti na miesto prišli po tom, čo zamestnanci garáže neúspešne vyzývali miestnym rozhlasom majiteľa auta, aby sa k nemu dostavil. Policajti privolali lekára záchrannej služby, rozbili zadné okienko na aute a dieťa vytiahli von.

Zdravotníci ho následne previezli do nemocnice. 35-ročná matka dieťaťa k autu prišla krátko pred 21:00. V obchodnom dome nakupovala, výzvy v rozhlase počula, ale nereagovala na ne, pretože si nepamätá registračnú značku svojho auta. Vraj ak by bola vyzvaná menovite, na výzvu by reagovala, uviedla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu