Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Katolickému kňazovi našli pod talárom 3,5 kilogramov kokaínu

ilustračné foto
ilustračné foto

AMSTERDAM – Katolíckou cirkvou otriasol ďalší škandál. Jej juhoamerickí služobníci totiž získavajú financie nielen z milodarov, ale aj z obchodu s drogami.

Kňaz z Bolívie, hlásiaci sa k oddanosti pápežovi Benediktovi XVI., bol totiž zatknutý na amsterdamskom letisku Shiphol s kokaínom pod talárom. A nešlo o žiadne malé množstvo pre vlastnú potrebu. Pod svojim habitom muž totiž ukrýval 3,5 kilogramu tejto drogy.

„Nemenovaná podozrivá osoba pôvodne odmietla prejsť rutinnou fyzickou kontrolou pre náboženské dôvody," oznámila holandská polícia. Keď však colníci kňaza odmietli pustiť, muž prešiel k inej odbavovacej bráne a snažil sa uspieť tam. Polícia ho následne zatkla a prehľadala a našla u neho 3,5 kilogramov kokaínu v balíčkoch prilepených lepiacou páskou k telu.

„Videli sme už kadečo, baseballové pálky vyplnené kokaínom, fľaše od vína, sadrové odliatky, ale toto je prvý prípad," vyhlásil policajný hovorca Robert van Kapel.

Muž cestujúci z Bolívie trval na tom, že je kňazom a že jeho sväté právo bolo zneuctené "svetskou" prehliadkou. "Pokiaľ chcete vstúpiť na územie Európy, musíte prejsť bezpečnostnou prehliadkou, musíte spolupracovať a nemôžete odmietnuť ani prehliadku tela. Muž bude predvedený na súd," dodal van Kapel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu