Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V škole na juhu Walesu došlo k vážnemu incidentu: Hlásia troch zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Traja ľudia utrpeli zranenia pri "vážnom incidente" v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia.

Aktualizované 20:11

Po útoku nožom v škole na juhu Walesu zadržali tínedžerku pre podozrenie z pokusu o vraždu, oznámila v stredu miestna polícia. Pri incidente utrpeli zranenia tri osoby.Incident sa odohral približne o 11.20 h miestneho času v škole v meste Ammanford na juhozápade Walesu. Na mieste zasahovalo niekoľko policajných áut a dve záchranárske vrtuľníky.

S bodnými zraneniami do nemocnice previezli dvoch učiteľov a jedného žiaka, povedal predstaviteľ miestnej polície Ross Evans. Zranení podľa jeho slov nie sú v ohrození života, napísala spravodajská stanica BBC.

Incident sa odohral v škole v meste Ammanford v grófstve Carmarthenshire na juhozápade Walesu. Polícia bezprostredne nezverejnila, čo sa stalo, neuviedla podrobnosti o zraneniach a ani dôvod na zadržanie podozrivej osoby. Škola bola z bezpečnostných dôvodov uzavretá. "Chceli by sme požiadať ľudí, aby nevytvárali špekulácie, kým prebieha policajné vyšetrovanie," uviedla polícia vo vyhlásení.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.Prvý minister (predseda vlády) Walesu Vaughan Gething v príspevku na sociálnej sieti napísal, že bol otrasený správami o vážnom incidente v škole v Ammanforde. Rovnako zareagoval aj britský premiér Rishi Sunak, píše stanica BBC. Obaja premiéri sa zároveň poďakovali polícii a záchranárom za ich reakciu.

Viac o téme: ZraneníIncidentWalesŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu