Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Šokujúci prípad: Zúfalá babička prepadla banku! Stala sa obeťou podvodníka

Ann Mayersová vylúpila banku.
Ann Mayersová vylúpila banku. (Zdroj: Fairfield Township Police)

COLUMBUS - Nemajú žiadne škrupule, svoje obete okrádajú tými najohavnejšími metódami na internete a čoraz viac im prepadajú najmä starší ľudia. Aby 74-ročná žena mohla splatiť dlhy nahromadené týmito internetovými podvodmi, dokonca vykradla banku.

Ann Mayersová z Ohia nikdy predtým neporušila zákon, keď v maske držala zbraň pred zamestnancom banky Fairfield Township a žiadala, aby jej odovzdal peniaze. Jej mizerná korisť: 500 dolárov! A polícia dôchodkyňu rýchlo vypátrala. Mayersovú zatkla vo jej dome v Hamiltone krátko po lúpeži. V jej aute sa našla pištoľ, ktorú údajne použila pri lúpeži.

archívne video

Autentické video, ako policajti bojovali o život muža a vrátili ho medzi živých (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

74-ročná žena je teraz obvinená z prečinu lúpeže so strelnou zbraňou a marenia dôkazov pri lúpeži, pretože po lúpeži vyhodila svoje oblečenie z auta a sfalšovala ŠPZ.

Úrady sa neskôr dozvedeli, že samotná Mayersová bola zrejme obeťou podvodu. Vysvetlila, že po tom, čo sa stala obeťou online podvodníka, musela porušiť zákon.

Príbuzní Ann Mayersovej už vyšetrovateľom povedali, že poslala peniaze neznámej osobe, píšu miestne noviny The Columbus Dispatch. Na zaplatenie podvodníka si požičala 5 000 dolárov od svojej sestry a 65 000 dolárov od priateľky. Útok chcela využiť na vyriešenie vzniknutých finančných problémov. Nie je však presne známe, ako bola podvedená.

"V tomto ohľade ju niektorí môžu považovať za obeť," povedal pre médiá seržant Brandon McCroskey. "Bohužiaľ, Ann sa rozhodla urobiť z niekoľko ďalších ľudí v banke obete tým, že ich okradla so zbraňou, aby zlepšila svoju situáciu."

Spomenula tiež, že v dňoch, ktoré predchádzali lúpeži, hovorila s rodinnými príslušníkmi o možnej bankovej lúpeži. Jej vyjadrenia však príbuzní nebrali vážne.

Ann Mayersová je teraz vo väzení a čaká na prvé súdne vypočúvanie. Kaucia bola stanovená na 100 000 dolárov. V prípade dokázania viny jej hrozí až 15 rokov väzenia.

Viac o téme: Banková lúpežAnn Mayersová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu