Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Skúsená horolezkyňa Monika našla smrť tam, kde to najviac milovala: Srdcervúce slová priateľov do neba!

Monika, skúsená horolezkyňa, tragicky zahynula v talianskych Dolomitoch
Monika, skúsená horolezkyňa, tragicky zahynula v talianskych Dolomitoch (Zdroj: Facebook/Scuola Le Torri)

PRAHA – Česká horolezkyňa Monika Reginatová (†54) tragicky zahynula v talianskych Dolomitoch. V náročnom teréne sa pošmykla pred zrakmi svojich kamarátov a zrútila sa z výšky asi 300 metrov do hlbokej rokliny.

Incident sa stal minulú sobotu pri výstupe na vrchol Sorapiss (3205 m n. m) v talianskych Dolomitoch. Podľa slov priateľov Monika z doposiaľ nezistených príčin stratila rovnováhu a pošmykla sa. „Všetko sa to stalo tak rýchlo. Počuli sme jej výkrik a videli ako Monika padá a mizne v rokline,“ uviedla jej talianska kamarátka, rovnako ako Monika, skúsená horolezkyňa. Jej traja spoločníci, ktorí boli svedkami tragickej udalosti, boli po Monikinom páde v obrovskom šoku. Privolaní záchranári už žiaľ Monike nedokázali pomôcť, bola na mieste mŕtva.

Pohreb: Rodina a blízki sa lúčili s Dušanom Grúňom (†81) (Zdroj: TH)

Túto tragickú udalosť si nik nevie vysvetliť aj vzhľadom ku skutočnosti, že Monika mala za sebou viac ako 20 rokov skúseností a počas výstupov používali aj bezpečnostné vybavenie. Pri svojom poslednom výstupe mala pri sebe aj lyže, uviedol nemecký denník Bild.

Správa o jej tragickej smrti sa rozšírila aj na sociálnych sieťach, kde jej nielen jej najbližší kamaráti, ale aj horolezecká škola posielajú srdcervúce odkazy. „Po všetkých tých rokoch turistiky po snehu a skalách si si vybrala miesto, ktoré bolo tvojmu srdcu najbližšie, aby si sa vydala na ďalšie dobrodružstvo, tentokrát ale naposledy,“ uviedla horolezecká škola na Facebooku.

Viac o téme: HorolezkyňaDolomityTragický pád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu