Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Posun v prípade: Súdne pojednávanie s Andrewom Tateom sa môže začať

(Zdroj: Twitter.com/Andrew Tate)

BUKUREŠŤ - Rumunský súd v piatok schválil začatie pojednávania s kontroverzným influencerom Andrewom Tateom a jeho bratom Tristanom v kauze obchodovania s ľuďmi. Dátum však zatiaľ nestanovil. Informuje správa agentúry AFP.

Súd v Bukurešti "konštatoval zákonnosť vykonávania dôkazov a úkonov orgánmi činnými v trestnom konaní a nariadil začatie súdneho konania". Zároveň zamietol tvrdenia predložené žalovanými ako neopodstatnené.

archívne video

Poslanci majú budúci týždeň voliť kandidátov na sudcu ÚS (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Právni zástupcovia bratov Tateovcov uviedli, že sa proti rozhodnutiu súdu odvolali a označili ho za nezákonné. Andrew (37) a Tristan (35) sú obvinení z pašovania ľudí, znásilnenia a založenia zločineckej organizácie s cieľom sexuálne vykorisťovať ženy. Údajne ich nútili k pornografickým úkonom za "značné finančné výhody".

Zadržali ich spolu s dvoma Rumunkami

Bratov Tateovcov prvýkrát zadržali spolu s dvoma Rumunkami 30. decembra 2022. O tri mesiace neskôr ich z policajnej väzby presunuli do domáceho väzenia. Vlani v júli ich obvinili a nemôžu odísť z Rumunska. V marci ich opäť nakrátko zadržali, tentoraz na základe dvoch európskych zatykačov vydaných vo Veľkej Británii za prípady sexuálneho napadnutia z rokov 2012 – 2015.

Bývalý profesionálny kickboxer Andrew Tate má na sociálnej sieti X takmer deväť miliónov sledovateľov. Opakovane tvrdil, že rumunská prokuratúra voči nemu nemá nijaké dôkazy a je terčom politického sprisahania, ktoré ho má umlčať. Pre mizogýnne názory a nenávistné prejavy mu zakázali prístup na rôzne sociálne platformy.

V januári sa Tate úspešne odvolal proti zhabaniu svojho majetku rumunskými úradmi. Išlo o 15 luxusných áut, 14 značkových hodiniek a hotovosť v niekoľkých menách v odhadovanej výške 3,6 milióna eur.

Viac o téme: ObchodovanieSúd Andrew Tate
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu