Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Na Srí Lanke sú celkovo nezvestní štyria občania SR

BRATISLAVA - Na Srí Lanke, ktorá je jednou z krajín postihnutých ničivými prívalovými vlnami tsunami, nie sú nezvestné len dve občianky Slovenska, ale aj ďalší dvaja občania. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Ministerstva zahraničných vecí (MZV) SR Juraj Tomaga, podľa ktorého sa slovenské veľvyslanectvo v spolupráci s honorárnym konzulátom snažia nezvestných nájsť.

Pôvodne informoval rezort diplomacie len o dvoch nezvestných Slovenkách, ktoré mali byť medzi zranenými. Nepodarilo sa ich však nájsť v žiadnej z nemocníc na Srí Lanke, a preto sú považované za nezvestné. Bližšie informácie však Tomaga neuvádza. Podľa neho je pravdepodobné, že sú medzi obeťami nedeľňajšej tragédie. Dodal, že úrady zo Srí Lanky nahlásili vysoký počet mŕtvych pochádzajúcich z Európy.

Ďalší nezvestní občania Slovenska pribudli aj v Thajsku. Ide o troch turistov, ktorí do tejto krajiny odcestovali pred nedeľňajšou katastrofou. Doposiaľ sa však rezortu nepodarilo určiť miesto, kde sa zdržiavajú, povedal Tomaga. Naopak, ministerstvo zistilo, že ôsmi občania, o ktorých v nedeľu nemalo žiadne informácie, sú v poriadku.

Tomaga vyhlásil, že ministerstvo priebežne aktualizuje a vyhodnocuje informácie z postihnutej oblasti. Rezort pripomína, že všetci občania SR, ktorí majú v juhovýchodnej Ázii príbuzných, sa môžu v prípade potreby kontaktovať na konzulárny odbor MZV SR, a to na telefónne číslo +421 2 5978 3251 prípadne +421 2 5978 3242 a po 16:00 na +421 2 5978 22 11.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu