Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najlepší drink namiešala študentka z Topoľčian

Lahodné nápoje miešali súťažiaci pred očami prísnej poroty. na snímke Miroslava Marjová.
Lahodné nápoje miešali súťažiaci pred očami prísnej poroty. na snímke Miroslava Marjová. (Zdroj: TASR)

PREŠOV – Hotelová akadémia v Prešove privítala na dnešnom 15. ročníku medzinárodnej barmanskej súťaže juniorov Rudolf Jelínek Eurocup 2007 spolu 84 súťažiacich, ktorí vytvorili 42 súťažných družstiev. Absolútnou víťazkou v kategórii jednotlivcov sa stala Terézia Mináriková zo Združenej strednej školy na Továrenskej ulici v Topoľčanoch.

V kategórii družstiev si organizátori súťaže ponechajú víťazstvo doma, o úspech Hotelovej akadémie v Prešove sa pričinila dvojica študentov Lukáš Siroka a Pavol Lukáč. Súťažilo sa v Mestskej hale vyše sedem hodín. Študenti mali za úlohu pripraviť alkoholický a nealkoholický nápojov short drink – digestív a soft drink.

Ako uviedla pre agentúru SITA zástupkyňa riaditeľa Hotelovej akadémie v Prešove Beáta Šofranková, výkony súťažiacich ocenili aj medailami zaradením do troch pásiem. V kategórii jednotlivcov udelili 14 zlatých, 26 strieborných a 44 bronzových medailí. V kategórii družstiev získalo zlaté pásmo sedem, strieborné 14 a bronzové pásmo 21 družstiev. Rozdávali sa tiež putovné poháre ako ceny riaditeľa školy, prešovského župana a primátora mesta. Podľa riaditeľa školy Jozefa Šenka nemá prešovský Eurocup v Európe vo svojej kategórii konkurenta.

Asociácia európskych škôl hotelierstva a turizmu zaradila prešovský Eurocup do oficiálneho kalendára podujatí, ktorých organizovanie aj finančne podporuje. Mnohé súťažné tímy prišli do Prešova už v utorok, večer sa zúčastnili v PKO na slávnostnom otvorení s kultúrnym programom. Dnes sa po celý deň súťažilo. Po odovzdaní cien sa všetci presunú do budovy školy, kde sa koná záverečný raut.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu