Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Auto na zjedenie!

Na výrobe auta sa podieľali títo cukrári a pekári. Zobraziť galériu (4)
Na výrobe auta sa podieľali títo cukrári a pekári. (Zdroj: Nový Čas)

SLOVENSKO - Zjesť automobil? Prečo nie? Auto z veľmi obľúbenej reklamy na novú fabiu jedlé rozhodne je. V minútovom spote tím cukrárov pečie automobil v skutočnej veľkosti.

Pečená škodovka má hodnotu 20 miliónov korún a štyri dni na nej pracovalo šestnásť pekárov a cukrárov. Namiesto toho, aby ju nakoniec zjedli, skončila, chuderka, v anglickom komposte.

Reklamu dal nakrútiť britský dovozca škodoviek a na Britských ostrovoch beží od mája. Napokon časy, keď si Briti robili zo škodovky žarty, sa chýlia ku koncu. Napomáha tomu aj sotva minútu trvajúci príbeh jedného auta, ktorý akoby hovoril: Škoda Fabia sa vyrába s chuťou, starostlivosťou a láskou. Je sladká! Dávame do nej len to najlepšie - podobne ako cukrári do torty. Reklama je šitá na mieru britskému trhu a zároveň na základe zistenia, že najmodernejšia reklama sa musí odlišovať.

Úspech sa dostavil: v októbri reklama vyhrala v súťaži British Television Advertising Craft Awards. Získala tiež cenu za najlepší model a za najlepšiu pieseň. Niečo však predsa len nedopadlo dobre, a to samotné pečené auto. Úmysel naporciovať ho a podeliť do škôl, nemocníc a na charitu sa ukázal ako nie veľmi dobrý. Obrovská pochúťka bola počas nakrúcania niekoľko dní vystavená sálaniu štúdiových reflektorov, ktoré jej rozhodne neprospeli, preto nakoniec skončila v komposte miestnych záhradkárov.

Z čoho sa skladá
Automobil z marcipánu, čokolády, koláčov a želé ukrýva pod kapotou marcipánový motor. Britskí cukrári spotrebovali pri výrobe fabie (okrem iného):
100 kg múky
100 kg cukru
180 kg oranžovej cukrovej pasty
90 kg hnedej cukrovej pasty
50 kg práškového cukru
13 kg malinového lekváru
5 kg kakaa
180 vajec

Za 1 marcipánovú fabiu sa dá kúpiť 66 skutočných!
Hodnota upečenej marcipánovej fabie je 20 miliónov korún. Za túto sumu si možno kúpiť až 66 skutočných nových plechových fabií (jedna za 299 900 Sk). Budú síce len vyzerať na zjedenie, ale bude sa na nich dať jazdiť.

Škoda Fabia - reklama

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu