Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V USA otehotnel muž!

Budúci „ocko-mamička“ sa pochválil päťmesačným bruškom
Budúci „ocko-mamička“ sa pochválil päťmesačným bruškom (Zdroj: Profimedia)

LOS ANGELES – Transsexuál Thomas Beatie je tehotný. Aj keď je úradne mužom, narodil sa ako žena. Keďže nedokončil fyzickú premenu pohlavia, bol schopný neskôr otehotnieť. K tomuto kroku sa rozhodol vo chvíli, keď lekári jeho súčasnej manželke oznámili, že nemôže mať deti. Keď sa v lete dieťa narodí, bude Thomas úradne jeho otcom, nie matkou.

O prípade informuje losangeleský magazín Advocate určený lesbičkám, gayom, bisexuálom a transsexuálom.

Thomas Beatie sa narodil ako dievča, celý život sa však cítil ako chlapec. Lekári mu teda schválili a odporučili premenu pohlavia. Tá však skončila iba plastikou hrudníka a náhradnou testosterónovou liečbou, ale k zmene genitálií nedošlo. Keď sa Thomas Beatie oženil, dúfal, že s manželkou Nancy budú mať deti, ona je však neplodná a po mnohých vyšetreniach jej lekári oznámili, že vlastného potomka nikdy mať nebude. Thomas sa preto po desiatich rokoch manželstva rozhodol, že vysadí hormonálne injekcie, aby sa mu vrátila menštruácia a pokúsi sa otehotnieť.

S príbehom vyšiel na svetlo sveta po tom, čo jeho rozhodnutie odsúdili zdravotníci a musel čeliť diskriminácii úradníkov. Beatieovci sú však nadšení, tešia sa, že sa im 3. júla narodí dievčatko. Veria, že ich snaha stojí aj za všetko spoločenské nepochopenie.

„Ako sa cítim ako tehotný muž? Neskutočne. Bez ohľadu na to, že mi rastie v bruchu život, som vyrovnaný a spokojný s tým, že som muž. Pre Nancy som jej manžel, ktorý nosí naše dieťa. Budem otcom svojej dcéry a Nancy bude jej matkou. Budeme rodina,“ cituje časopis Thomasa Beatieho.

Vierohodnosť článku britskému denníku Daily Telegraph potvrdil editor magazínu Advocate Neal Broverman, ktorý kontaktoval Beatieho lekára.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu