Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Cítite v miestnosti zlú energiu? Expert na paranormálne javy odhalil, čo to znamená: Toto nikdy neignorujte!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OHIO – Autor kníh o paranormálnych javoch a moderátor podcastu Jim Harold verí, že duchovia dokážu prekonať priestor a čas. Podľa jeho slov tiež duše môžu uviaznuť na miestach, kde sa stali zlé skutky. Vo svojej novej knihe odhalil nadprirodzené teórie, ale aj mrazivé príbehy.

Vo svojej novej knihe s názvom „True Ghost Stories: Jim Harold’s Campfire Volume Six“ autor skúma mrazivé príbehy o duchoch a iných paranormálnych bytostiach. Venuje sa aj takzvanej teórii kamennej pásky, ktorú prvýkrát predstavil Charles Babbage v roku 1837. Táto teória naznačuje, že energie môžu zostať na miestach dlho potom, čo skutočné telo opustilo budovu. „Verím, že môžu existovať vnímajúci duchovia, ale aj to, že energia môže nasýtiť priestor,“ uviedol, informuje denník Daily Star.

V jednom zo svojich príbehov v knihe spomenul človeka, ktorý na neznámom mieste cítil zlú energiu. Neskôr zistil, že miesto je spojené so sériovým vrahom Tedom Bundym. „Vidíme to v našom každodennom živote, keď po hádke vojdeme do miestnosti – hádka sa možno skončila, ale zlá energia zostáva. Ak je dostatočne intenzívna, môže trvať desaťročia alebo viac,“ vysvetlil Harold. Podľa jeho slov má veľa ľudí schopnosť vidieť a komunikovať s nadprirodzenými entitami, no mnohí sa tomu zo strachu vyhýbajú.

„V 27. príbehu z mojej knihy žena vidí svojho otca vo svojej spálni v tom istom momente, keď je v skutočnom fyzickom nebezpečenstve stovky kilometrov ďaleko. Tento fenomén prekračujúci fyzické obmedzenia priestoru a času vo chvíľach tiesne je podobný ‚efektu tretieho muža‘, kde ľudia vo fyzickej núdzi uvádzajú, že vidia alebo hovoria s osobou, ktorá tam nie je, a pomáha im,“ uviedol Harold. Ako uviedol, vedecké dôkazy nie sú nevyhnutné na preukázanie skutočnosti, že paranormálne aktivity sú skutočné.

Cítite v miestnosti zlú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Veda nevedela o DNA až do 60. rokov 19. storočia a jej štruktúru zistila až v 50. rokoch, no bola tam celý čas. To, že veda neuznáva nejaký jav, neznamená, že je nepravdivý alebo že ide o podvod. Myslím si, že väčšina rozumných ľudí má zdravý rešpekt k vede a neznámemu. To neznamená, že každý príbeh o duchoch je pravdivý, ale verím, že niektoré sú pravdivé,“ priblížil Harold. Niekedy podľa jeho slov môžeme vidieť niečo, čo by sa dalo považovať za duchov, inokedy sú to skôr zjavenia.

Viac o téme: DuchParanormálne javyZlá energia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu