Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Minister Fedor verí, že si zobral ženu do koča i do voza

Minister obrany Martin Fedor sa včera oženil s Michaelou Matiašovičovou. Zobraziť galériu (3)
Minister obrany Martin Fedor sa včera oženil s Michaelou Matiašovičovou.

TRENČIANSKE TEPLICE - Minister obrany Martin Fedor dal včera zbohom staromládeneckým časom. V rímskokatolíckom kostole v Trenčianskych Tepliciach si tridsaťdvaročný Fedor povedal "áno" s Michaelou Matiašovičovou, ktorá je od neho o osem rokov mladšia.

Mladý zať verí, že si vzal ženu "do koča i do voza", a preto si ju z kostola odviezol v štýlovom záprahu. Mladomanželov na spoločnú cestu vyprevadili desiatky Tepličanov a kúpeľných hostí potleskom.

"Chceme byť spolu a dúfam, že nám to vydrží. Manželku som si zobral preto, lebo ju milujem," povedal po obrade novinárom vysmiaty novomanžel. Cestou na svadobnú hostinu musel manželský pár prekonať i prvú prekážku. Fedorovi kamaráti zatarasili autobusom cestu koču, na ktorom sa údajne v minulosti počas pobytu v Topoľčiankach vozieval aj prvý československý prezident T. G. Masaryk. Minister sa napokon vykúpil fľašou vodky a počas vyjednávania si ho "podalo" i niekoľko gratulantiek v modrých tričkách materskej Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie-Demokratickej strany (SDKÚ-DS). Fedor si nestíhal stierať z tváre rúž, manželka sa však nehnevala.

Medzi svadobnými hosťami nechýbal ani premiér Mikuláš Dzurinda, ktorý je straníckym šéfom novomanželov. Fedor totiž háji farby SDKÚ vo vláde, jeho manželka zase pracuje na ústredí strany. "Som veľmi rada, že som ich mohla v tento deň vidieť. Minister vraj v Tepliciach býva, zatiaľ som ho nestretla. Pristane im to spolu, obaja sú pekní. Želám im veľa zdravia, šťastia a detí," povedala ČTK pred kostolom asi sedemdesiatročná dôchodkyňa. Ministra v tmavom obleku označila za "sekáča", nevesta v bledých šatách s vlečkou jej pripomínala princeznú.

Ozvalo sa však i niekoľko hlasov, ktorým svadobný obrad pripomínal predvolebnú stranícku kortešačku. Neďaleko kostola bol zaparkovaný modrý stranícky autobus a automobily, nechýbali ani mládežníci v predvolebných tričkách SDKÚ-DS. Aj plechovky, ktoré rachotili za svadobným kočom, boli modrej farby. "Na môj vkus trochu veľa modrej. Ja by som na svoju svadbu politiku neťahal," utrúsil jeden z prizerajúcich sa kúpeľných hostí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu