Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Knechtová: Pohrebová speváčka...

Knechtovej neprekáža, že jej skladby znejú na pohreboch. Zobraziť galériu (8)
Knechtovej neprekáža, že jej skladby znejú na pohreboch.

PREŠOV - Kde iní plačú, ona spieva. Zamatovým hlasom plným citu a nehy dokáže aspoň na chvíľu stlmiť žiaľ tých, ktorí strácajú svojich najbližších. A určite sú medzi nimi aj takí, ktorí hudbu nadanej slovenskej speváčky Katky Knechtovej (24) milovali. Kým žili... Práve skladby líderky kapely Peha sa čoraz častejšie hrávajú na pohreboch, a vie to aj Katka: „Viem o tom a pre mňa je to česť.“

„Nemôžem sa nadýchnuť, ležím v kalných vodách. Nik mi ruku na pomoc nepodá. Stále je to rovnaké, no vždy trochu inak. Nikto ma tu nevidí, v hlbinách, v hlbinách, v hlbinách...“ Spieva speváčka v skladbe Hlbiny, ktorú venovala mŕtvemu fanúšikovi. „Prišla za mnou jeho mama a povedala mi, že zomrel. Pamätala som si toho chlapca z koncertov. Hrozne ma to vzalo,“ hovorí so smútkom v hlase Knechtová. Preto sa jej pri refréne „strácam sa v hlbinách, strácam sa v hĺbke, už ma niet...“ tlačia do očí slzy.

„Je to zvláštne, keď ma ľudia oslovujú aj pri takýchto smutných udalostiach. Sú to veľmi silné okamihy. Ale pre mňa je to veľká česť, že si na poslednú rozlúčku vyberú práve moju pieseň,“ netají dojatie Katka, ktorá by v takých chvíľach najradšej zaspievala refrén piesne Slnečná balada: „Dýchaj ma, dýchaj, chvíľu nevrátiš už späť, dýchaj, dýchaj...“ Táto skladba, ako aj pieseň Spomaľ patria k tým, ktorými pozostalí najčastejšie vyprevádzajú z tohto sveta svojich najbližších.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu