Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Návrhárka Eckhardtová chce dať šancu mladým

Lýdia  Eckhardtová
Lýdia Eckhardtová

BANSKÁ BYSTRICA - Jedna z najznámejších slovenských návrhárok Lýdia Eckhardtová, ktorá svojimi kolekciami už viac ako 15 rokov ovplyvňuje trendy dámskeho obliekania, chce dať šancu svojim mladším kolegom.

Prvou lastovičkou tohto jej predsavzatia bola samostatná prezentácia šiat piatich mladých návrhárov na pondelňajšej módnej prehliadke jeseň - zima 2007 v Banskej Bystrici.

"Presadiť sa dnes v umení a kultúre je dnes veľmi ťažké. Preto chcem pomôcť mladým, aby sa ich práce dostali do povedomia verejnosti," povedala ČTK módna diva slovenského návrhárstva. Mladé talenty Zuzana Flímelová, Janka Poláková, Izabela Komjatiová, Jarmila Jurčenková a Róbert Bartolen majú podľa nej za sebou množstvo prác a medzinárodných prezentácií.

Samotná Eckhardtová priniesla do Banskej Bystrice viac ako 90 nových modelov šiat pripravených na nadchádzajúce obdobie. "Mám rada čisté línie bez zbytočných ozdôb. To je asi spoločné pre všetky návrhy v tejto kolekcii," povedala Eckhardtová. Ženská móda priniesla podľa nej v posledných rokoch určitú voľnosť a kreativitu, ktorá je odrazom väčšej emancipácie žien.

Módna prehliadka, ktorú návrhárka uvedie aj v Trenčianskych Tepliciach, Nitre a Bratislave, ponúkla divákom sedem samostatných blokov s rozmanitými farbami a štýlmi obliekania od zlatožltých modelov v kolekcii Žiara, cez fialové tóny kolekcie Farby jesene, až po čierne šaty s červenými doplnkami z kolekcie Magic. "Snažím sa osloviť každého. Vybrať si môže 18-ročná slečna aj dámy v staršom veku," povedala návrhárka.

Vyštudovaná právnička Eckhardtová je majiteľkou bratislavského módneho salónu s 19 zamestnancami. Jej modely nosia slovenské celebrity a v posledných desiatich rokoch nechýbali napríklad na žiadnej celoslovenskej súťaži krásy Miss World.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu