Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nová seriálová sestrička Danica Jurčová nemocnicu nemusí

Danica Jurčová Zobraziť galériu (5)
Danica Jurčová

BRATISLAVA - Herečka Danica Jurčová, ktorá práve začína nakrúcať jednu z úloh v českom seriáli Nemocnica na okraji mesta, nemocničné prostredie, rôzne vyšetrenia a injekcie, veľmi neobľubuje.

Na postavu sestričky sa však tešila, lebo je jej blízka. Novú sériu diváci na obrazovke Českej televízie uvidia v druhej polovici budúceho roka. "Ja nemocnicu veľmi nemusím. Človek je radšej, keď je zdravý," prezradila ČTK herečka, ktorá sa naposledy v nemocnici lúčila s 93-ročnou starou mamou. Vtedy viac začala vnímať lekárske prostredie.

"Všímala som si celý tento svet, sestričky, aký majú ťažký život a neveľmi vysoké platy, veľa pacientov, práce, častokrát sú nervózne," povedala. "Človek od nich očakáva, že to budú nadpozemské bytosti, ale aj oni majú svoje problémy, svoj život, svoje nervy," dodala.

Režisér Viktor Polesný si Jurčovú, ktorú kedysi obsadil do svojho seriálu O ztracené lásce, vybral ako predstaviteľku sestričky Fany. "Prechádza zložitými situáciami životnými, má partnera, ktorý ju mláti," popisuje 30-ročná blondínka, ktorú v týchto dňoch na slovenských obrazovkách vidieť v súťažnej šou Celebrity Camp. Nová úloha sa jej páči, lebo napriek problémom nestráca životný optimizmus a neuzatvára sa pred okolím.

Jurčová dúfa, že nová séria nemocnice, s podtitulom nové osudy, nadviaže na popularitu legendárnych prvých dielov z 80.rokov. "Je veľmi dobre napísaná. Som šťastná, že Lucie Konášová, scenáristka, vychádzala z jednotky a snažila sa vkladať do toho veľmi citlivý humor," tvrdí herečka. Okrem nej sa v nových postavách v Nemocnici objavia aj ďalší dvaja slovenskí herci Milan Kňažko a Marko Igonda.

Danicu Jurčovú českí diváci poznajú ako hlavnú predstaviteľku filmu Ireny Pavláskovej Bestiář, ktorý sa práve premieta v kinách. Na Slovensku bude mať premiéru v júni. Okrem toho si nedávno zahrala aj menšiu úlohu v novej snímke Svěrákovcov Vratné lahve, v roku 2004 zase v Polesného filme Milenci a vrazi. V slovenských kinách sa tiež premietal film Mira Šindelku Zostane to medzi nami, kde stvárnila hlavnú úlohu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu