Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

The Verve sa dali opäť dokopy

Richard Ashcroft
Richard Ashcroft

LONDÝN - Britská rocková skupina The Verve, ktorá mala od roku 1999 hudobnú prestávku, sa opäť dala dokopy, aby pripravila nový album a na jeseň vyrazila na koncertné turné.

Podľa informácií na novej internetovej stránke skupiny sa jej členovia Richard Ashcroft, Nick McCabe, Simon Jones a Pete Salisbury pred týždňom stretli v Londýne, kde spoločne určovali skladby, ktoré sa objavia na albume. Ten by mal vyjsť už na jeseň.

V novembri skupina The Verve odohrá šesť koncertov vo Veľkej Británii. Podľa všetkého v nej nebude figurovať gitarista a klávesák Simon Tong, ktorý hral naposledy v projekte The Good, the Bad and the Queen.

Skupina The Verve sa preslávila v prvej polovici 90. rokov najmä vďaka svojmu inovatívnemu prístupu k psychedelickému rocku, ktorý zaujal tak poslucháčov, ako i komerčné rozhlasové stanice. Vrchol slávy dosiahla skupina v roku 1997 albumom Urban Hymns, ktorý sa presadil aj na americkej pôde. Po ňom a vnútorných nezhodách sa skupina rozpadla. Spevák Richard Ashcroft odvtedy vydal tri sólové albumy, pričom na koncertoch nikdy neobišiel ani tvorbu skupiny The Verve.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu