Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Harry Potter prekonáva rekordy

Potter and the Deathly Hallows
Potter and the Deathly Hallows

LONDÝN - Siedme a posledné pokračovanie príbehu o Harry Potterovi sa stalo na internetovom obchode Amazon najpredávanejším produktom.

Zákazníci si vopred objednali už 1,6 miliónov kópií, pričom kniha príde na trh až 21. júla. Amazon hlási, že dopyt po poslednom diele Harry Potter and the Deathly Hallows prekonal všetky doterajšie rekordy, spojené s knihami o Harry Potterovi.

Pred vydaním knihy Harry Potter and the Half-Blood Prince si zákazníci objednali vopred 1,5 milióna výtlačkov. Internetový obchod Amazon očakáva, že počet objednávok záverečného dielu ešte vzrastie o niekoľko sto tisíc. Tieto čísla prezrádzajú veľký záujem čitateľov o vyvrcholenie príbehu o chlapcovi čarodejovi.

Záujem umocňujú aj špekulácie, ktorú postavu nechá autorka J. K. Rowling v závere deja zahynúť. Rowling prezradila, že najmenej dve postavy v poslednom príbehu zomrú, odmietla však prezradiť čokoľvek bližšie.

Doteraz sa predalo viac než 325 miliónov výtlačkov šiestich dielov Harryho Pottera po celom svete a z J.K. Rowling sa stala známa spisovateľka - miliardárka. Príbeh bol taktiež sfilmovaný a prvé štyri filmy zarobili približne 3,5 miliardy dolárov (v prepočte zhruba 87,5 miliardy slovenských korún).

Piaty film Harry Potter a Fénixov rád (2007) prichádza v súčasnosti do kín. Posledné filmové pokračovanie sa má objaviť pravdepodobne v roku 2010.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu