Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Livka a Renka: Kde sú peniaze na naše operácie?

Livka by sa už rada nepríjemného hemangiómu zbavila. Zatiaľ však nemá peniaze. Zobraziť galériu (3)
Livka by sa už rada nepríjemného hemangiómu zbavila. Zatiaľ však nemá peniaze.

BRATISLAVA - Už šesť týždňov uplynulo od skončenia veľkolepej markizáckej tanečnej šou Bailando, no nikto z finalistov sa peňazí z Noci splnených snov ešte nedočkal!

Najviac trpia rodičia chorých detí, pre ktoré môžu financie zabezpečiť šťastnejšiu budúcnosť. Lörinčíkovci, Svrčkovci a Kubkovci dosiaľ čakajú márne. Dokonca hrozí, že im prepadnú termíny operácií, ktoré si už dohodli!

V Bailande za sen 10-ročnej Livky Lörinčíkovej, túžiacej po operácii hemangiómom znetvorenej tváre, tancovala jej sestra Majka (15) a moderátor Patrik Švajda (34). Choroba zjazvila detskú tváričku, ba aj vnútorné orgány. Livka preto potrebuje čo najskôr podstúpiť komplikovanú a finančne náročnú operáciu v zahraničí. Rodičia s ňou už niekoľkokrát vycestovali na konzultácie za špecialistom do nemeckého Mníchova, pričom tieto cesty hradili z vlastného vrecka. A teraz čakajú na financie z Markízy. Tie však ani šesť týždňov po veľkolepom finále neprichádzajú... Počas exhibičnej šou - Noc splnených snov - im štedrí sponzori venovali 300-tisíc korún. „Od Markízy sme žiadne peniaze nedostali, ani tie, ktoré boli ako osobný dar pre Livku poukázané na konto Markízy. Iba od manželov Matašeje sme dostali dar osobne,“ hovorí mama malej Lívie.

Podobné starosti trápia aj rodičov Renky Svrčkovej (4). Tvár dievčatka je poznačená veľkým znamienkom. A hoci už podstúpilo náročný zákrok, ešte ho čaká posledná operácia. „Sľúbených 500-tisíc korún z Markízy sme doteraz nedostali. Mysleli sme, že to bude jednoduchšie. Už nám horí termín operácie a žijeme v neistote. Žiaľ, nemáme podpísanú žiadnu zmluvu, takže stále čakáme, čo sa bude diať,“ sťažuje sa Renkina mama, ktorá spolu s manželom rieši nepríjemnú záležitosť takmer denne s právnikom televízie. Zatiaľ bezvýsledne.

 
Livka a Renka: Kde
Zobraziť galériu (3)
 
Livka a Renka: Kde
Zobraziť galériu (3)


Rozčarovanie sa zračí aj v tvárach Alexandry Kubkovej (15) a jej rodičov. Pôvabná dievčina získala počas Noci splnených snov pol milióna korún na dokončenie operácie tváre, no zatiaľ z tejto sumy nevidela ani korunu. „Bailando malo krásnu myšlienku, ale keď došlo k plneniu sľubov, nastali komplikácie,“ zdôveruje sa sklamaná mama Mária Kubková.

Markíza priznáva, že peniaze sa medzi Bailanďákov nedelili: „… pretože ešte nie sú vyzbierané všetky financie - ako od dobrovoľných darcov, tak ani z verejných zbierok od mobilných operátorov. Zmeniť by sa to malo v nasledujúcich týždňoch,“ konštatuje hovorkyňa televízie Oľga Dúbravská.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu