Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Priznanie Joanne Rowling: Harryho som chcela zabiť

Joanne Rowling Zobraziť galériu (2)
Joanne Rowling

LONDÝN - Fanúšikovia ságy o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi mohli mať v týchto dňoch hlavy v smútku. V siedmej knihe by sa totiž dozvedeli, že ich hrdina zomrie spolu so svojou kamarátkou Hermionou.

Takto to totiž zamýšľala autorka knihy Joanne Rowling. Teraz však priznala, že na základe verejného nesúhlasu fanúšikov napokon záver príbehu zmenila. Okrem opozície voči Harryho smrti mala pochybnosti aj samotná spisovateľka. Priznala, že sama sa nevedela odhodlať zabiť postavu, ktorú roky vytvárala, a ktorá učarovala miliónom čitateľov na celom svete. Pôvodne mal tragický koniec postihnúť nielen Harryho, ale aj ďalšiu postavu - Hermionu.

Priznanie Joanne Rowling: Harryho
Zobraziť galériu (2)


Vedela však, že mladí čitatelia budú smutní. "Raz som stretla jedného chlapca a ten mi povedal: ´Prosím vás, nikdy, ale naozaj nikdy nezabite Hagrida, Dumbledora a Siriusa.´ Ale ja som vedela, že som to už stihla spraviť. Zabila som Siriusa," zaspomínala spisovateľka. Rozhodla sa teda inak a teraz plánuje do budúcnosti ďalšie knihy: "Myslím, že som vytvorila zaujímavý čarodejnícky svet, plánujem však písať ďalej," povedala Rowling.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu