Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Kušnírová opitá za volantom: A Jojka ju kryje

Silvia Kušnírová, ktorá pri nehode utrpela otras mozgu a drobné zranenia, svoj prešľap ľutuje. Zobraziť galériu (10)
Silvia Kušnírová, ktorá pri nehode utrpela otras mozgu a drobné zranenia, svoj prešľap ľutuje.

BRATISLAVA - Televízni diváci ju poznajú ako tvrdú a nekompromisnú moderátorku politickej relácie. V súkromí sa zasa Silvia Kušnírová prezentovala ako mladá vzdelaná žena bez škandálov.

Až do včerajšieho pondelka, keď ju na mol opitú po nehode zadržala polícia. Kým však moderátorka dokázala priznať svoj podiel viny, jej domovská televízia strčila hlavu do piesku. Oficiálne stanovisko televízie JOJ k nehode Kušnírovej včera znelo: „V tejto chvíli je najdôležitejšie, aby Silvia bola opäť v poriadku. Všetko ostatné budeme riešiť postupne. Spoluprácu s ňou plánujeme aj naďalej, všetko závisí od jej zdravotného stavu,“ povedal jej nadriadený Roland Kubina, riaditeľ pre spravodajstvo a publicistiku TV JOJ.

Akoby odrazu všetci zabudli, ako sa sama moderátorka dokázala pýtať politikov na otázky spojené s imunitou či jazdou pod vplyvom alkoholu. „Takže vašim voličom vôbec neprekáža, že politici môžu jazdiť povedzme pod vplyvom alkoholu?“ kontrovala v júni v relácii Politika. sk poslancovi za SNS Rafaelovi Rafajovi.

Či nočná nehoda nakoniec spôsobí koniec moderátorkinej kariéry, je zatiaľ otázne. Podľa informácií Nového Času televízia JOJ podvečer upravila svoje stanovisko tak, že moderátorka bude stiahnutá z obrazu a v nedeľnej relácii Politika.sk by ju už mala nahradiť Beáta Oravcová.

Mala by Kušnírová naďalej moderovať?


Kušnírová opitá za volantom:
Zobraziť galériu (10)
Ján Slota (SNS):
- Asi ťažko by som jej to toleroval, keby sa ma ako politika vypytovala. V doprave vo vzťahu k haváriám by som alkohol postihoval najtvrdšie. Šoférujem od svojich 14 rokov a v živote mi nikto alkohol v krvi nenameral, keď som sedel za volantom.
Kušnírová opitá za volantom:
Zobraziť galériu (10)
Tomáš Galbavý (SDKÚ):
- Je rozdiel medzi politikom a novinárom. Politik by mal byť symbolom etiky, lebo je platený z verejných peňazí. To, či má právo viesť diskusiu, závisí len od nej samej a jej zamestnávateľa.
Kušnírová opitá za volantom:
Zobraziť galériu (10)
Jaroslav Izák (SNS):
- Je to porušenie zákona i predpisov. V prvom rade by si mal človek sám voči sebe vyvodiť dôsledky, ale aj tí, ktorí sú oprávnení zase voči nemu.
Kušnírová opitá za volantom:
Zobraziť galériu (10)
Miklós Duray (SMK):
- Havarovať je jedna vec. Havarovať pod vplyvom alkoholu je iná vec. Nemá to však vplyv na odbornosť človeka.
Kušnírová opitá za volantom:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)
Robert Fico (Smer):
- Nechce sa mi veriť, že taká pekná žena sa môže tak opiť.
Kušnírová opitá za volantom:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Nový Čas)
Zlatica Puškárová (30)::
- Predovšetkým je dôležité, že Silvia je v poriadku. Hneď som jej písala esemesku. Veľmi jej držím palce. S ostatnými vecami sa každý musí vyrovnať sám.

Večerná moderátorkina spoveď

Silvia Kušnírová, ktorá po celý deň odmietala komunikovať s novinármi, napokon o celej udalosti prehovorila v hlavných správach Jojky. „Nesmierne ľutujem, čo sa stalo, a ďakujem osudu, že som svojím nezodpovedným konaním neublížila niekomu inému. Ja som bola vždy v postate dieťaťom šťasteny a darilo sa mi všetko, na čo som siahla. Možno práve preto som ťažko niesla nečakaný problém, pri ktorom som zažila pocit bezmocnosti, a napriek tomu, že takmer vôbec nepijem, som včera večer po prvýkrát naivne hľadala úľavu v alkohole. Verím, že moji diváci chápu, že aj ostrieľaný novinár môže zažiť chvíľu obyčajnej ľudskej slabosti. Je mi veľmi ľúto, že to, čo som vždy vyčítala iným, som napokon urobila aj ja, a to, že po prikrátkom spánku som si po požití alkoholu sadla za volant. Je mi to veľmi ľúto.“




Je známa, úspešná a krásna. Prečo si však v utorok nadránom sadla politická moderátorka televízie JOJ Silvia Kušnírová (28) za volant pod vplyvom alkoholu, to nikto netuší. Jej ostražitosť ju zradila približne o tretej ráno neďaleko centra v Považskej Bystrici. Brunetke po nehode namerali 1,5 promile alkoholu a s ľahkými zraneniami skončila v nemocnici. Aký bude jej ďalší osud? A ako sa k neodpustiteľnému prešľapu svojej politickej moderátorky postaví televízia JOJ? A čo také strašné sa muselo stať, že moderátorka si sadla za volant na mol opitá?

Kušnírová podľa informácií Nového Času strávila pondelňajší večer v bratislavskom bare Medúza. „Bola tu so starším, asi 40-ročným pánom. On pil whisky, ona neperlivú minerálku. Odišli asi o polnoci,“ tvrdí náš zdroj z podniku. O pár hodín neskôr už skončila v rukách policajtov.

Kušnírová narazila o tretej ráno do svahu pri Považskej Bystrici. Pri nehode utrepla otras mozgu a drobné zranenia. Ešte včera dopoludnia ju previezli do trenčianskej nemocnice na CT vyšetrenie. Pri návrate do považskobystrickej nemocnice sa už na chodbe pred chirurgickým oddelením odohrala dráma. Záchranári sa pacientku snažili za každú cenu ochrániť pred objektívmi fotoaparátov! „Neželá si nič. Žiadne fotenie! Požiadala ma, aby som ju uchránil pred novinármi,“ povedal jeden zo záchranárov. Moderátorkinu tvár preto prikryli plachtou.

Napoludnie prišiel za moderátorkou do nemocnice aj mladý muž, ktorý tvrdil, že je jej blízky priateľ. „Pochopte, nie je v stave vyjadriť sa. Má otras mozgu. Neskôr k tomu bude musieť zaujať postoj. Ľutuje to,“ povedal mladý muž, s ktorým ešte tento víkend strávila celý večer na párty.

Sama Kušnírová celú vec vysvetlila o pár hodín prostredníctvom tlačovej správy: „Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo. Uvedomujem si, že som spravila veľkú chybu, a som vďačná za to, že som nikomu inému neublížila.“

Na Mercedese-Benz predbežne odhadli škodu na tristotisíc korún. Za to, že si za volant sadla pod vplyvom alkoholu, hrozí moderátorke odobratie vodičáku až na dva roky a pokuta 15-tisíc korún. „Neprispôsobila rýchlosť vozidla stavu vozovky ani svojim schopnostiam, havarovala vo svahu, kde narazila do dopravného značenia. Na mieste jej zadržali vodičský preukaz,“ dodala trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová. Policajti pri sedadle vodičky našli poloprázdnu fľašu od vodky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu