Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

AUDIO: Marika Gombitová: Žijem, ale potrebujem pokoj...

Marika Gombitová Zobraziť galériu (7)
Marika Gombitová

BRATISLAVA - Legenda slovenskej hudobnej scény Marika Gombitová (51) po piatich rokoch prelomila mlčanie a včera ráno poskytla rozhovor Rádiu Viva.

V exkluzívnej premiére tu zaznela aj jej nová pieseň s názvom Tak som chcela všetkých milovať od Vaša Patejdla a Kamila Peteraja. Nový Čas prináša doslovný prepis otázok a odpovedí, ktoré v pondelok v éteri odzneli.

Aký je to pocit počuť takto svoju novučičkú pesničku z rádia?

- Aký je to pocit? Tie pocity sú rôzne. Počujem ju takto po prvýkrát v tejto mixáži... Takže...

A ste spokojná s výslednou podobou?

- Ja len strašne verím, že sa to správne pochopí, že to nie sú moje osobné pocity, ale čisto profesionálna výpoveď. Je to pesnička z muzikálu Adam Šangala, takže verím, že sa to bude páčiť. Venujem ju všetkým mojim fanúšikom. Týmto ich chcem všetkých pozdraviť, poďakovať im za priazeň a povedať im veľké ďakujem, že ich mám naozaj rada.

Tak dúfam, že tí fanúšikovia to počuli. Kamil Peteraj hovoril, že vám z tohto muzikálu ponúkli viacero pesničiek a vy ste si vybrali práve túto. Prečo?

- To bol spontánny pocit. Iba tak. Jednoducho som mala asi osem piesní, z toho asi štyri duetá. Skrátka, iba tak.

Na vás najviac zapôsobila, bola najsilnejšia... Je toto prvá lastovička? Pripravujete aj ďalšie skvelé pesničky?

- Neviem, či sú skvelé, ale predovšetkým pracujem na svojich pesničkách. Venujem sa aj týmto piesňam, na ktorých som pracovala dosť dlho, potom sa nám prerušilo nahráva - nie, z čoho som bola trošku smutná, že sme celý muzikál nedokončili. Bohužiaľ. Boli sme zaneprázdnení a taktiež môj zdravotný stav to nedovoľoval.

Miro Žbirka hovoril, že máte doslova plné zásuvky nových pesničiek a vraj skvelých.

- Pesničky mám a neviem, stále opakujem, neviem, či sú skvelé, ale verím, že sa budú páčiť. Tak stále... sporadicky pracujem a verím, že sa mi to bude dariť ďalej, a budem spievať, pretože to mám veľmi rada. Veľmi sa teším na ľudí, strašne sa teším... Mám rada všetkých.

No pokiaľ to bude zaspievané tak ako táto nová pesnička, tak absolútne žiadny problém, absolútne skvelé, teším sa na ďalšie kúsky.

- Ďakujem, ďakujeme všetci. (Do rozhovoru vstupuje Kamil Peteraj.)

Marika, ty si určite ešte chcela pozdraviť všetkých poslucháčov a najmä tých divákov, ktorí sledovali Hit storočia. Myslím, že sa ťa to veľmi dotýkalo a bola si veľmi rada, že si dostala takú priazeň.

- Špeciálne ďakujem za každý jeden hlas a všetkým divákom, ktorí pozerali Hit storočia. Na to som zabudla, prepáčte mi. A čo ešte? Ďakujem za všetku podporu vo všetkých anketách. Aj keď ma nevidíte, som tu a teším sa veľmi na vás. Neviem, ak som na niečo zabudla, Kamil, prosím ťa, pripomeň mi, pretože som taká trošku... Mám trému.

Všetci máme, aj my na druhom konci linky. V celom rádiu je veľké vzrušenie a myslím si, že nielen tu. Považujem za veľmi dôležité, že si sa ozvala a povedala si niečo veľmi podstatné aj k tejto pesničke. Som presvedčený, že treba vyvrátiť všetky tie domnienky, ktoré sa okolo teba mnohokrát vytvárajú.

- Chcela by som povedať, že žijem, myslím si, celkom pekným životom, aj keď som tu zavretá, ako všetci hovoríte. Nie sú tu štyri steny, ale naozaj stojí za to zabojovať každý deň. Myslím si, že to robím a robím to rada a statočne. Ako mi raz Kamil povedal: „Síce si bojovníčka, ale bojovať nemôžeš sama, pretože to nebude veľmi úspešné.“ Ale ja sa veľmi snažím a to sa tiež asi cení. Všetkým chcem povedať, že stojí za to pri každom probléme zabojovať a tešiť sa zo života. Ja len chcem poprosiť, veľký pán bulvár, aby si ma trošičku, trošičku šetril, pretože ono sa to tak strašne ťažko doma číta a prežíva... To sú ani nie depresie, ktoré ja nemám, o ktorých sa píše, ale také traumy, z ktorých môžu vzniknúť nejaké diagnózy. A to by som veľmi nerada. Myslím na moje zdravie. Potrebujem mať fakt každý deň pokoj, aby som mohla spievať a aby som mohla byť s vami čo najskôr. Tak by som poprosila trošku pokoja, za čo veľmi pekne vopred ďakujem.

Vypočujte si zvukový záznam rozhovoru, ktorý Marika exkluzívne poskytla pre RÁDIO VIVA.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu