Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Perinbaba sa vracia

Obľúbená babka Perinbabka navštívi už onedlho slovenské domácnosti. Zobraziť galériu (5)
Obľúbená babka Perinbabka navštívi už onedlho slovenské domácnosti.

BRATISLAVA - Počas týchto vianočných sviatkov slovenské domácnosti konečne navštívi obľúbená Perinbaba!

Súdny spor o autorské práva medzi režisérom snímky Jurajom Jakubiskom (69) a Slovenským filmovým ústavom sa po troch rokoch konečne skončil. Čarovná rozprávka sa teda opäť objaví na televíznej obrazovke, konkrétne na Markíze.

Odvysielanie rozprávky potvrdila pre Nový Čas hovorkyňa Markízy Oľga Dúbravská: „Áno, je to tak, naša televízia tento rok odvysiela Perinbabu.“ Koprodukčný slovensko-nemecký film mal premiéru v roku 1985 a odvtedy nadchol množstvo divákov. Príbeh o rozprávkovej Perinbabe (Giulietta Massina) a láske Alžbetky (Petra Vančíková) a Jakuba (Tobias Hoesl) sa však v roku 2005 z vianočného televízneho programu vytratil.

Práve vtedy sa začal spor medzi režisérom rozprávky Jurajom Jakubiskom a Slovenským filmovým ústavom o autorské práva. Nedokázali sa totiž dohodnúť, či práva na vysielanie má SFÚ, alebo štát. Súdne ťahanice sa však tento rok skončili. „Veľmi sa tešíme, že sme získali Perinbabu a môžeme ju exkluzívne po niekoľkoročnej prestávke opäť priniesť divákom na obrazovky Markízy,“ dodala Dúbravská. Nemusíme sa teda obávať, Perinbaba nám tento rok určite nasneží, aspoň v obývačkách!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu