Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Marián Labuda (63): Niektorí komici mieria pod pás!

Marián Labuda Zobraziť galériu (2)
Marián Labuda

BRATISLAVA - Byť komikom je veľmi zložité, lebo ako sa hovorí - je ťažšie človeka rozosmiať, ako rozplakať. Čo musí mať správny komik a kto má v divadle najťažší osud?

To sa dozviete v záverečnej časti seriálu Nového Času zostaveného z úryvkov rozhovorov, ktoré poskytol herec Marián Labuda (63) publicistovi Jánovi Štrasserovi.

Pre Labudu sú zaujímavé práve komediálne úlohy. „Áno, som aj komik. Myslím, že mám zmysel pre komediálne videnie sveta. V jednom filme som raz videl scénu, kde nejaký muž hovorí inému mužovi, že jeho syn je gay. A ten partner mu na to povie: Ten je na tom výborne, lebo všetci sa mu strkajú do zadku. Ja som bol jediný, komu to prišlo smiešne,“ hovorí o svojom zmysle pre humor. Ten delí na dobrý a lacný. A aký je to lacný humor? „Správny komik má humor predovšetkým v hlave. A z neho ho rôznymi cestami posiela do hláv divákov. Niektorí komici však nemieria na hlavu, ale nižšie - pod pás. Viem vycítiť, kedy sa produkuje lacný humor. Vtedy sa ma zmocní pocit trápnosti a za toho komika sa hanbím,“ vysvetľuje herec.

Niekedy však komické situácie nastanú aj nechtiac. Majster Labuda ich má v zálohe niekoľko a týkajú sa aj divadelných šepkárok, ktoré podľa jeho slov majú v divadle veľmi nevďačný osud. Nikdy sa totiž nedočkajú potlesku, klaňačky ani kvetov, hoci ich úloha v divadle je nezastupiteľná. „Keď raz Eve Krížikovej v nejakom predstavení vypadol text, prehrala sa k portálu k šepkárke pani Rajniakovej a rýchlo prehodila: Ako to ide? A šepkárka, ktorej sa to predstavenie páčilo, jej odpovedala: Výborne, Evička, výborne!“ pobavene spomína Labuda.

Marián Labuda (63): Niektorí
Zobraziť galériu (2)
Jeden z najvýznamnejších slovenských hercov Marián Labuda (63) sa pridal k plejáde osobností, ktoré sa rozhodli svoj život položiť na papier. Labuda konečne hovorí o všetkom, o čom inak odmieta s médiami komunikovať, vrátane skutočných vzťahov medzi hercami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu