Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Jackovi je zima

Michael Jackson si podľa lekárov takto chráni odumierajúcu tvár pred mrazom. Zobraziť galériu (29)
Michael Jackson si podľa lekárov takto chráni odumierajúcu tvár pred mrazom.

LAS VEGAS - Už iba ľútosť vzbudzuje legenda populárnej hudby Michael Jackson (49). Tak veľmi sa s pomocou plastických chirurgov chcel zbaviť černošských čŕt, že teraz vychádza von zahalený ako múmia a obličaj si lepí leukoplastom. Čo sa deje s jeho tvárou? Rozpadáva sa?

Čo hovorí Jacko

Slávny spevák popiera, že mal celý rad plastík. Priznáva iba malý chirurgický zásah na nose, ktorý vyzerá, akoby nemal chrupavku a akoby sa bez prirodzenej opory prepadával do tváre. Nos si vraj dal operovať preto, aby si zlepšil dýchanie, ale aj spevácky výkon. Ďalej tvrdí, že za zmeny na jeho tvári môže aj kožné ochorenie vitiligo, ktoré je charakteristické svetlými škvrnami na pokožke. Spôsobuje ich nedostatok buniek „vyrábajúcich“ kožný pigment.

Jackovi je zima
Zobraziť galériu (29)
Názor lekára

Pri opakovaných chirurgických zákrokoch dochádza k zmene cievneho a lymfatického zásobovania tkaniva. To sa stáva menej citlivým a môže odumrieť, vysvetľuje estetický chirurg z bratislavského Medical Centra: "Dochádza ku kontraktívnym jazvám, deformáciám a opuchom. Kým zdravý človek na mraze očervenie, lebo väčším prekrvovaním sa telo bráni proti omrznutiu, už teploty okolo -1 či -2 stupňov Celzia môžu u takýchto pacientov viesť k omrzlinám," hovorí lekár. Po jednej-dvoch operáciách sa telo dokáže obnoviť, ale opakované zásahy môžu viesť k neželanému výsledku, dodáva skúsený chirurg.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu