Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Věra Galatíková: Zomrela manželovi v náručí

Věra Galatíková Zobraziť galériu (7)
Věra Galatíková (Zdroj: Blesk.cz)

PRAHA – V noci z piatku na sobotu, necelé dva dni pred Vianocami, prehrala herečka Věra Galatíková († 69) svoj päťročný boj s rakovinou.

Zomrela v nemocnici v Kladne, kam sa uchýlila, keď už nemohla dýchať. Za ruku ju držali členovia jej rodiny.

Posledné okamihy života tak prežila statočná pani Věra v okruhu tých, ktorí jej vždy boli najbližší. Manžel, herec Ladislav Frej, ju držal za ruku. Snažil sa zo všetkých síl uľahčiť milovanej žene odchod na druhý breh...

V roku 2005 predpovedali lekári Věre Galatíkovej iba šesť mesiacov života. Svojou vôľou však dokázala vyhrať nad osudom a mohla tak na svet privítať svojho vnuka Štěpánka od syna Ladislava a neskôr aj vnučku Rachel od dcéry Kristýny. „Štěpánek a Rachelka sú mojím najväčším potešením,“ prezradila esemeskou Galatíková českému denníku Blesk.

„Keď vám lekári oznámia, že máte rakovinu, je to šok,“ priznala predtým v jednom rozhovore. „Neskôr pochopíte, že sa blíži konečná. Rátam s tým, že to príde,“ hovorila herečka, ktorá ešte sama dodávala silu svojmu okoliu a blízkym.

"Zázrak sa nestal, aj keď sme si to všetci priali,“ hovorí Věrina kolegyňa Gabriela Vránová (67). „Všetci sme Věre držali palce, bola veľmi statočná,“ dodáva Luba Skořepová (84).

Odchodom Věry Galatíkovej neosirelo len javisko divadla Zlatá kaplička, smutno bude i v dabingových štúdiách. Pani Galatíková totiž patrila k najlepším dabérkam, svoj hlas prepožičiavala napríklad Annie Girardotovej, ktorá tiež bojuje s podobným osudom. Ako silná fajčiarka sa ani táto veľká herečka nevyhla zákernej chorobe.

Rozlúčka so zosnulou herečkou sa bude konať až v roku 2008.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu