Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Český herec Bronislav Poloczek: Mozgová mŕtvica!

Bronislav Poloczek
Bronislav Poloczek

PRAHA – Známy český herec Bronislav Poloczek (69) prekonal mozgovú mŕtvicu. Len nedávno ho poriadne potrápilo srdce.

„Prekonal som mozgovú príhodu, lekári nevedia kedy. Moja hlava je tupá...“, len ťažko hľadá slová herec s hlasným prejavom, ktorý v týchto dňoch pripomína tieň. Hnevalo ho srdiečko a nakoniec ho zradil aj mozog. Už predvlani 9. decembra pri zájazde s Josefom Zímom mal prvý výpadok pamäti. Svoj monológ musel prerušiť v polovici a odišiel od mikrofónu. Odvtedy sa tieto ťažkosti ťahali a vyvrcholili nedávno, po doskúšaní hry Josef a Marie, popisuje začiatky hercových problémov jeho dlhoročný priateľ, imitátor Alois Matoušek, s ktorým Poloczek niekoľko rokov jazdil po krajine na estrádne zájazdy so svojim humorným rozprávaním z nakrúcania.

Prekonaná mozgová príhoda teraz Poloczkovi znemožnila hrať. Istý čas strávil v nemocnici, teraz je v domácom liečení. Národné divadlo do konca sezóny jeho hry zrušilo a nad ďalším ročníkom sa vznáša otáznik. „Neviem, čo bude zajtra, nie to ešte neskôr,“ smúti Poloczek s tým, že denne dochádza na neurológiu, má trvalé závraty a je nesústredený.

„Dúfame, že sa pán Poloczek rýchlo zotaví, patrí k našim najpopulárnejším hercom,“ verí hovorca Zlatej kapličky Tomáš Staněk. „Musí to byť lepšie, budem sa o to sám snažiť. Držte mi palce a zavolajte, keď sa to zlepší, zídeme sa na rozhovor,“ hovorí Poloczek, ktorý chce bojovať a vrátiť sa na javisko a pred kameru.

Zdroj: Aha!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu