Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Koncert Hany Zagorovej: Hádka o prachy!

Hoci speváčka honorár nedostala, tak pred vypredanou sálou odviedla stopercentný výkon.
Hoci speváčka honorár nedostala, tak pred vypredanou sálou odviedla stopercentný výkon.

BRATISLAVA - Kým mi nezaplatíte, nevystúpim! Takto radikálne reagovala speváčka Hana Zagorová (62) pred stredajším koncertom v Dome kultúry Dúbravka (DK).

Necelú hodinu pred plánovaným začiatkom jej spoločného vystúpenia s Petrom Rezkom (65) im totiž organizátori nevyplatili sľúbený honorár. A hoci sa koncert napokon konal, umelkyňa peniaze doteraz nedostala.

Diváci, ktorí prišli v stredu do Domu kultúry Dúbravka na koncert Hany Zagorovej, netušili, že v zákulisí to vrie. Viac ako reálna bola dokonca hrozba, že vystúpenie legendy československej populárnej hudby sa nakoniec neuskutoční. Ešte hodinu pred oficiálnym začiatkom nebol účinkujúcim totiž vyplatený dohodnutý honorár a speváčka Zagorová rezolútne vyhlásila: "Pokiaľ nám nezaplatia, koncert nebude." Jej manažér sa situáciu snažil riešiť, ale zástupca umeleckej agentúry Panta Rhei Vladimír Drobný tvrdil, že momentálne nemá k dispozícii potrebnú sumu. Prisľúbil, že peniaze vyplatí dodatočne priamo agentúre Sidovsky management, ktorá speváčku zastupuje v Českej republike.

"Hanka vystúpila z úcty k jej fanúšikom, ktorí naplnili vypredanú sálu, a my urobíme všetko preto, aby svoj honorár v plnej výške dostala," uviedol šéf agentúry Janis Sidovský, ktorý koncert Zagorovej a Rezka predal slovenskému partnerovi a to umeleckej agentúre pána Drobného. "Ten nám síce poslal výpis s prevodom sumy 200-tisíc korún, ale banka prevod nemohla uskutočniť, pretože na účte nemal dostatok financií. Dúfame, že si svoje záväzky splní," dodal Sidovský.

Podľa informácií Nového Času zatiaľ na účet agentúry prišla len malá záloha z prostriedkov usporiadateľa koncertu, teda DK Dúbravka. "My sme si všetky záväzky voči našim partnerom splnili," tvrdí riaditeľka kultúrneho domu Henrieta Došová. Na ťahu je teda umelecká agentúra Panta Rhei. Mobilný telefón jej majiteľa bol včera počas celého dňa nedostupný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu