Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Miss Universe 2008 sa stala Bratislavčanka Manáková

Nová Miss Universe Sandra Manáková (v strede). Zobraziť galériu (2)
Nová Miss Universe Sandra Manáková (v strede). (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Novou slovenskou Miss Universe sa v sobotu stala Bratislavčanka Sandra Manáková. Dvadsaťročná dievčina, ktorá chce študovať politológiu, si zo súťaže odnesie rekordne drahú diamantovú korunku za 1,7 milióna korún a bude môcť reprezentovať krajinu na svetovej súťaži Miss Universe vo Vietname.

Porota, v ktorej nechýbal ruský krasokorčuliarsky šampión Jevgenij Pľuščenko či český dizajnér Josef Klír, Bratislavčanku uprednostnila pred druhou najkrajšou Martinou Tóthovou z Piešťan a treťou Lenkou Hindickou zo Zvolena.

Jevgenij Pľuščenko sa objavil aj na pódiu, kde spolu s programovou riaditeľkou Slovenskej televízie Máriou Sedlákovou "korunoval" Miss Tip divákov. "Máte tu krásne ženy," povedal v priamom prenose v ruštine moderátorovi Michalovi Hudákovi. Okrem dvanástich finalistiek mohli diváci vidieť aj viaceré hviezdy hudobného neba ako Katku Knechtovú, Sisu Sklovskú a Berca Balogha, či českého veterána Karla Gotta.

Frontmanka skupiny Peha predviedla pieseň Muoj Bože, ktorú zložila k snímke Bathory (2008). Keďže sa podobné akcie podľa nej často ťahajú, zvyčajne sa nudí. "Robím neobvyklé veci a riešim neobvyklé problémy ako napríklad, ako vyzerajú moje vlasy a či mi náhodou nevyskočí prsník so šiat," zažartovala si pred časom Knechtová pre agentúru SITA. Finálový večer ožil aj vďaka Sklovskej a Baloghovi, ktorí si pripravili duet k piesni Rieky osudov.

"Na Slovensku sú najkrajšie ženy, takže nie je problém vybrať dvanásť mladých krásnych dievčat, ktoré by mohli vyjsť na pódium," uviedol Balogh na adresu finalistiek. Tie z 820 prihlásených krások vybrala porota v zložení Silvia Chovancová-Lakatošová, fotograf Martin Fridner, Miss SR 2000 Mirka Kysucká, Miss Universe SR 2007 Senášiová a výkonný riaditeľ IN Agency Pavol Chovanec. Okrem hlavného titulu odovzdali dievčatám aj ďalších sedem titulov.

Bratislavčanka Sandra Manáková
Miss Universe 2008 sa
Zobraziť galériu (2)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu