Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ivan Tásler: Som východniar a s každým sa rozhádam...

Všetci sa ma v poslednom čase toľkokrát pýtajú to isté: Kedy bude svadba? Nechápem prečo. Zobraziť galériu (19)
Všetci sa ma v poslednom čase toľkokrát pýtajú to isté: Kedy bude svadba? Nechápem prečo. (Zdroj: Nový Čas)

V slovenskom šoubiznise sa pohádal s každým, s kým sa dalo a tvrdí, že výbušnú povahu zdedil. Aj preto sa vraj od priateľky Very Wisterovej učí, ako komunikovať s ľuďmi.

druhý titul: Pripravujem sa s Verou na dieťa Má už vysnívané miesto svojej svadby a začína uvažovať nad otcovstvom. Človek, ktorý má večne s niekým problém - Ivan Tásler (28), líder skupiny IMT Smile.

Po bratovi Mirovi ste odkázali, že momentálne žiadny rozhovor nedáte, lebo potrebujete každučkú minútu. Po toľkých rokoch práce v štúdiách však hádam už viete, ako si zariadiť čas...

Problém je v tom, že ešte sa neskončil poriadne jeden projekt a pustili sme sa do druhého. Myslím tým prípravu albumu Jaro Filip Tribute. A momentálne pracujeme na novej platni IMT Smile. Medzitým s Verou spracovávame v rámci projektu Karavan šou materiál z nedávnej cesty v Mexiku. A pripravujeme koncert v bratislavskom divadle Aréna práve k spomínanej platni, ktorá je poctou Jarovi Filipovi.

Filipova dcéra Dorota Nvotová sa však pre jeden regionálny denník vyjadrila, že na albume venovanom Jarovi spievajú ľudia, ktorí s jej otcom majú ,hovno' spoločné, vraj ju nikto nekontaktoval...

Áno. Registroval som to. Dorotu poznám dlhšie. Bola už aj u mňa doma na návšteve. Otvorene však hovorím, že ja som Dorotu na tom cédečku nechcel. Len preto, že je Filipova dcéra, tak chce na cédečku spievať? A tiež sa pýtam: odkedy je Dorota Nvotová speváčka? Ja ju tak nevnímam. Možno niekto iný áno, ja však nie. Skôr ju beriem ako herečku.
A ďalšou vecou je to, že Dorota by možno aj na tom cédečku bola, keby tu bola. Ale bola preč, v nejakej zasr..ej Indii. Dorota by si mohla zistiť, že som ju v decembri zháňal, ibaže tu nebola. A ja som 23. decembra odchádzal na mesiac do Mexika. Žiaľbohu sme sa na Slovensku nestretli. Je mi ľúto, že trepe takéto sprostosti a potom vyzerá ako hlúpa koza. Okrem toho, ja som o tejto platni hovoril, a to si ona zrejme, bohužiaľ, nikde neprečítala, že výber umelcov, ktorí na nej účinkujú bol taký, že na nej nebudú interpreti, ktorí priamo spolupracovali s Jarom Filipom. To bola základná myšlienka projektu. Čiže týka sa to napríklad Richarda Müllera, Milana Lasicu či Andreja Šebana. Veľmi som chcel, aby tam boli ľudia, ktorí majú trochu iný pohľad na tvorbu Jara Filipa. Je mi úprimne ľúto, že to Dorota nepochopila.

Ale na tlačovke k Filipovej platni bol Jaro Filip mladší...

To súviselo s tým, že percentá z predaja, peniaze zo zisku cédečka, ak teda nejaké budú, pôjdu rodine zosnulého Jara Filipa. Je to ich cédečko. Vydavateľstvo podpísalo zmluvu s vdovou po Filipovi. Ja som si dal podmienku, že idem do toho cédečka len vtedy, ak to bude Jarovo cédečko. Nie cédečko Ivana Táslera alebo kohokoľvek iného.

Tak prečo sa potom vyjadrila tak tvrdo? Máte medzi sebou zlý vzťah?

Nie. Ja s ňou nemám zlý vzťah. Nesklamal ma však len postoj Doroty, ale aj postoj niektorých ľudí, ktorí za tým chceli hľadať to, že čo z toho Tásler má...

A čo z toho máte?

Asi mi iba ťažko niekto uverí, ale ja som na tejto platni robil štyri mesiace a nezarobil som nič. Robil som to preto, lebo to bola najväčšia pocta, ktorú som doteraz mohol urobiť v rámci svojej hudobnej produkcie. A takisto nikto z interpretov na tejto platni za to nedostal ani korunu. A som na to veľmi hrdý, že každý k tomu takto pristupoval. Mám veľmi silný vzťah k Jarovým pesničkám. Napríklad cez Richarda Müllera. Som ovplyvnený celou platňou LSD, celou platňou 33. Išli sme do toho s takouto pokorou. A nie s cieľmi, že niečo urobíme a strašne na tom trhneme. To ani zo srandy!

ČÍTAJTE V NOVOM VYDANÍ TÝŽDENNÍKA NOVÝ ČAS NEDEĽA

 

Ivan Tásler: Som východniar
Zobraziť galériu (19)
Celý rozhovor s Ivanom Táslerom, kde prezradí aj to, či s Verou Wisterovou chystá svadbu a dieťa, si prečítate v aktuálnom vydaní týždenníka Nový Čas Nedeľa.
   

NOVÝ ČAS NEDEĽA už dnes v predaji na celom Slovensku!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu