Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Landa po havárii: Už sa cíti lepšie, ale zostáva ešte v nemocnici

Daniel Landa zostáva v nemocnici. Zobraziť galériu (3)
Daniel Landa zostáva v nemocnici. (Zdroj: BLESK)

ŠUMAVA - Daniel Landa, ktorý havaroval pri rýchlostnej skúške automobilových pretekov Rely Šumava, zostáva naďalej v strakonickej nemocnici.

Spevák, ktorý upadol po náraze do stromu do hlbokého bezvedomia, skončil v piatok večer na jednotke intenzívnej starostlivosti. Jeho stav je stabilizovaný. "Aj keď to bola najväčšia rana v mojom živote, od pretekania ma to neodradí," povedal dnes dopoludnia Landa. Zdravotne sa cítil o poznanie lepšie, ako keď ho záchranári priviezli do nemocnice. Bolesť hlavy z ťažkého otrasu mozgu však pretrváva. Pri havárii utrpel aj veľké pomliaždeniny.

"Chrbtica asi dostala poriadnu ranu. Ľadviny ma bolia. Chcú ma ďalej sledovať, aby nedošlo ku krvácaniu alebo iným komplikáciám," vysvetlil, prečo zostane pod lekárskym dozorom zrejme ešte niekoľko dní. Daniel Landa havaroval krátko po štarte druhej rýchlostnej skúšky pretekov 43. Mogul Šumava Rely Klatovy. So svojím Mitsubishi Lancer EVO VII vyšiel vo veľkej rýchlosti v zákrute v Jiníne z trasy a narazil do stromu.

"Na nič si nepamätám, prebral som sa až v nemocnici. Viem len to, že sme boli v tankovacej zóne niekde v Jiníne," povedal Dan. Na nemocničnom lôžku skončil aj jeho spolujazdec Jan Škaloud. Ten dopadol s bolesťami v spánkoch o niečo lepšie.

"Rely Šumava sa koná každý rok, ale tento rok sú to výnimočné preteky. Hospitalizovali sme už štyroch pretekárov," povedal riaditeľ strakonickej nemocnice Tomáš Fiala.

Zdroj a foto: blesk.cz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu