Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Maduar zaútočil na vydavateľov: Kto zabíja slovenskú hudbu?

Bratia Matyinkóovci napadli šéfov slovenského hudobného biznisu.
Bratia Matyinkóovci napadli šéfov slovenského hudobného biznisu.

BRATISLAVA - Pozor na nich! Bratia Ladislav a Juraj Matyinkóovci, ktorí tvoria kapelu Maduar, chcú obnoviť svoju zašlú slávu. Keďže vlastnou tvorbou sa im to nedarilo, rozhodli sa prostredníctvom internetu aspoň pomenovať „škodcov“ slovenskej populárnej hudby.

Tými sú podľa nich poprední hudobní vydavatelia a producenti Julo Viršík (41), Juraj Čurný (42), Lenka Slaná (36) a Peter Riava (37). A aké reakcie vyvolal útok Maduaru?

Bratia Matyinkóovci, jediní členovia skupiny Maduar, v ktorej kedysi začínali aj Erik Aresta či Barbara Haščáková, cez svoj blog na internete verejne zaútočili na ľudí, ktorí podľa nich zabíjajú slovenskú populárnu hudbu. V príspevkoch na blogu si podali najmä vydavateľov Lenku Slanú, Petra Riavu, Juraja Čurného či producenta Júliusa Viršíka.

Tí podľa nich vraj potopili množstvo kvalitných slovenských umelcov. „Ich počínaním naša krajina prišla o množstvo talentov. A ešte za to naši samozvanci berú stabilný mesačný príjem, požívajú status odborníkov, využívajú moc a výhody vyplývajúce z ich funkcie a majú pocit, že svet sa točí okolo nich,“ nešetrili štvoricu maduaristi.

Ich obvinenia na internete rozvírili obrovskú diskusiu a vyvolali prestrelku medzi Maduarom a hlavami hudobného biznisu. „So skupinou Maduar naše vydavateľstvo ukončilo spoluprácu ešte v minulom storočí a odvtedy sa ňou nezaoberám,“ stroho sa vyjadrila Lenka Slaná, šéfka Sony BMG.

Juraj Čurný sa k „vyčíňaniu“ bratov Matyinkóovcov vyjadrovať nechcel, Julo Viršík povedal: „Za tie roky práce v rádiu mi rukami prešlo veľa interpretov. Na niektorých som možno nemal nos, ale tí, ktorí boli skutočne dobrí, sa presadili. Aj skupina Maduar si užila svojich nie päť, ale pätnásť minút slávy a určite som jej vedome nikdy nechcel ublížiť.“

Riaditeľ vydavateľstva Universal Music Pe- ter Riava však Maduaru nezostal nič dlžný a útok na svoju osobu nazval „politickým Matyinkóovským zavádzaním“: „Myslím si, že ide len o plakanie nad vlastným neúspechom a hľadanie vinníka bez akejkoľvek sebakritiky.“ Aby svoj názor na umelcov spresnil, svoj protiútok ešte vyšperkoval. „Súčasný Maduar je len lacný brak netalentovaných absolventov Ľudovej školy umenia v Rimavskej Sobote,“ vyjadril sa Riava pre Nový Čas.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu