Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kolínskej smrť nikto nečakal... Lekári verili, že nad rakovinou vyhrá

Zora Kolínska Zobraziť galériu (4)
Zora Kolínska (Zdroj: Nový Čas)

Začiatkom roku 2002 šokovala celé Slovensko správa o tom, že doktori diagnostikovali obľúbenej Zore Kolínskej († 60) zákernú rakovinu. Dnes je to presne šesť rokov, čo s ňou bývalá manželka herca Milana Lasicu (68) prehrala boj. Bleskovky.sk sa rozhodli poodhaliť život a posledné dni tejto nezabudnuteľnej a energickej ženy.

Zoru Kolínsku nahovorila na herectvo kamarátka. Vtedy ešte netušila, aký úspech bude mať v tejto oblasti. Po dokončení štúdia mala nastúpiť do prešovského divadla. To sa jej však nepozdávalo a hľadala spôsob, ako zostať v Bratislave. Jednou z možností, ktoré sa naskytovali, bola svadba. Do úvahy vtedy prichádzal aj Milan Lasica. O ich vzťahu neskôr jej brat Cribor prezradil, že herec jej dvoril veľmi dlho. Ona ho však nepovažovala za príťažlivého. Mala si totiž z čoho vyberať. Veď jej nohy si v čase, keď sa stala verejne známou, vyslúžili prívlastok najkrajších na Slovensku. V prvom ročníku vysokej školy jej dokonca dvoril český plejboj Josef Abrhám, ktorý štúdium začal v Bratislave, keďže v Prahe skúškami neprešiel.

Po čase si však Zora všimla Lasicov intelekt a stal sa jej vyvoleným v deň promócie. Manželmi boli osem rokov. Neskôr sa zamilovala do gynekológa Ivana Petra, ktorý bol po jej boku viac ako štvrťstoročie. Vzali sa až tesne pred jej smrťou.

Začiatkom roku 2002 omráčila celé Slovensko správa o Zorinej zákernej chorobe. Po úspešnej aprílovej operácii mozgu si všetci vydýchli. Nikto nepochyboval o jej návrate na divadelnú scénu. O dva mesiace však, bohužiaľ, prišla smrť.

Odkiaľ ju poznáme:
- televízne programy Repete, Vtipnejší vyhráva, Smiem prosiť
- muzikál Mníšky
- filmy Odhalenie Alžbety Báthoryčky (1965), Smoliari (1978), Alžbetin dvor (1986), Šípková Ruženka (1990)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu