Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

To je sila: V Let´s Dance 2 odznela pieseň Licencia na zabitie... A Žitný vtedy havaroval!

Andrea Zimányiová Zobraziť galériu (7)
Andrea Zimányiová (Zdroj: Peter Frolo)

BRATISLAVA - Party zrušili, ale pesničku nechali! Speváčka skupiny Margot Andrea Zimányiová (24) odspievala pár hodín po nehode Rasťa Žitného (31) počas finále Let´s dance 2 pieseň Licence to Kill. Paradoxné je, že Markíza prejavovala ľútosť nad haváriou ich moderátora, ale akosi pozabudla na túto nevhodnú skladbu. Ako sa pri tom všetkom cítila práve speváčka?

Sólistka orchestra Andante a speváčka v skupine Margot Andrea Zimányiová za pesničku Licence to Kill z filmu zo série James Bond dosť bojovala. Napriek tomu, že bolo viacero ďalších alternatívnych návrhov do finálového kola Let´s Dance 2, napokon si tento výber presadila. V texte piesne sa spieva aj o tom, že má hlavný hrdina právo na zabíjanie, a že „útočí“ priamo do srdca.Vtedy ale netušila, v akých súvislostiach bude musieť skladbu spievať. Práve v ten deň totiž havaroval markizácky moderátor Rasťo Žitný, ktorý pri tom usmrtil päťočného chlapca.

Bleskovky.sk sa spýtali samotnej speváčky, ako sa cítila, keď musela zaspievať túto pieseň práve v deň tragickej nehody. „Samozrejme, je mi hrozne ľúto, že sa finále tanečnej šou konalo v tieni takej strašnej tragédie. V prvom rade som sa snažila na to nemyslieť, lebo pre speváka je strašne dôležité, aby sa nepoddal svojim emóciám a zaspieval to tak, akoby sa nič nestalo,“ prezradila pre bleskovky.sk speváčka. „Zo začiatku mi to ani nedošlo. Boli sme tu od rána od desiatej. Mali sme generálku a počas nej sme sa dozvedeli o nehode. Potom mi manažérka povedala, že či viem, o čom vlastne budem spievať. Až potom mi to došlo." Andrea prvýkrát takúto situáciu zažila v roku 2004, keď umrel jej dedo, ktorý ju vychovával. Vtedy musela sama spievať na veľkom koncerte s orchestrom Andante v PKO.

Bleskovky.sk oslovili aj televíziu Markíza s otázkou, prečo pieseň nestiahli. Dramaturgička Marcela Vošková nám však do týchto chvíľ žiadne stanovisko neposkytla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu