Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ladislav Chudík: Pokúšam sa už chodiť

Ladislav Chudík
Ladislav Chudík

BRATISLAVA - Obdivovatelia legendárneho herca Ladislava Chudíka (81), ktorý je hospitalizovaný v bratislavskej Nemocnici sv. Cyrila a Metoda, majú dôvod na radosť. Ich obľúbený umelec, zvaný primár Sova zo seriálu Nemocnica na kraji mesta, sa po veľkých zdravotných problémoch stavia na nohy.

Tento významný herec sa už prešiel po chodbe oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny spomínanej nemocnice, kde ho počas hospitalizácie počas zápalu v Ladislavovi Chudíkovi dovolili lekári v piatok a sobotu pokusne vypiť šálku bujónu. Bolo to jeho prvé jedlo po dlhšom čase. "V sobotu manželovi síce stúpla teplota, ale pokusne podaný bujón je pre neho vážna zmena počas jeho liečenia," prízvukuje hercova manželka Alena (56).

Ladislavovi Chudíkovi dovolili lekári v piatok a sobotu pokusne vypiť šálku bujónu. Bolo to jeho prvé jedlo po dlhšom čase. "V sobotu manželovi síce stúpla teplota, ale pokusne podaný bujón je pre neho vážna zmena počas jeho liečenia," prízvukuje hercova manželka Alena (56).

Ladislav Chudík sa včera vybral na malú prechádzku po chodbe nemocnice. Milovanému mužovi pomáhala manželka. O chorého herca, ktorého zdravotný stav sa mení raz k lepšiemu, či horšiemu niekedy aj každý deň, sa zaujímajú aj ľudia z Českej republiky. Český premiér JiÝí Paroubek mu do nemocnice vyjadril podporu a nádej, že sa jeho zdravotný stav v najbližších dňoch zlepší. "Manžel si pozdrav českého premiéra veľmi váži, slovenský predseda vlády Mikuláš Dzurinda sa takisto poinformoval o priebehu jeho liečby," dodáva Alena Chudíková.

Herec chýba aj obyvateľom petržalského paneláka, v ktorom býva. "Sme zvyknutí na jeho pravidelné ranné prechádzky do okolitých lesíkov," vraví obyvateľ paneláka Ľubomír Cvečka. "Pán Chudík väčšinou všetkým ľuďom dáva vo vchodových dverách prednosť. Nielen ženám, ale aj mužom. Taký je to slušný a skromný človek," dodáva sused. Ostáva veriť v skoré uzdravenie slávneho umelca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu