Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chorú Dianku navštívila Martina Šindlerová

Radosť dievčatka z Martininej návštevy bola obrovská. Zobraziť galériu (5)
Radosť dievčatka z Martininej návštevy bola obrovská.

JURAJ NAD HRONOM - Pre veľmi chorú Dianku, mohla byť streda 23. novembra 2005 deň ako každý iný. Nebol! Po tom, čo nám prezradila meno svojej obľúbenej speváčky, sa jej Nový čas rozhodol splniť sen. Malej pacientke sme na návštevu priviezli striebornú superstar Martinu Šindlerovú. Radosť dievčatka, ktoré na záchranu potrebuje 3 milióny korún, bola neskutočná.

Po uverejnení Diankinho smutného príbehu sa rozsypalo vrece s ľuďmi ochotnými jej pomôcť. Na článok, v ktorom sme opísali jej nesmierne trápenie s chorými črevami, vzápätí zareagovali desiatky ľudí. „Sú ochotní pomôcť finančne, jeden pán dokonca v esemeske prisľúbil, že nám poskytne 500- tisíc korún. Nemôžeme tomu ani uveriť,“ od šťastia plače dojatá Diankina mama Ivana (27). Rodine sa dokonca ozvali aj liečitelia, ako i čitatelia Nového Času z Česka a Maďarska. Mnohí ponúkajú adresy lekárov aj masérov.

Najväčšiu radosť však zatiaľ Dianke urobila návšteva jej idolu Martiny Šindlerovej. Príchod speváčky spôsobil, že Diankin brat nemusel ísť v ten deň do školy a otec nešiel do práce. Na návštevu k nim pricestovala aj babička a v okolitých domoch ľudia stáli pri oknách, len aby vzácnu návštevu nezmeškali.

Boj ťažko chorého dievčatka však pokračuje aj po včerajšku. Šancu rodine zatiaľ dávajú lekárski špecialisti vo Viedni. Kompletné vyšetrenie, operácia a následná liečba by rodinu vyšli na tri milióny korún. Tie však finančne vyšťavení rodičia Dianky nemajú. Malá pacientka trpí už od narodenia zvláštnym druhom zápchy a hrozí, že sa jej prederavia črevá. Absolvovala už desiatky bolestivých vyšetrení a napriek snahe našich lekárov ju zatiaľ nikto nedokázal vyliečiť. Stav dievčatka sa pritom stále zhoršuje. Najprv ju vyprázdňovali hadičkou, ktorú jej zavádzali do čriev, potom pomocou čapíkov. Tie však Diane spôsobili ťažkú alergiu a teraz jej zaberajú len silné dávky preháňadiel.

Najhoršie však je, že aj na ne si organizmus postupne zvyká. Keď sa Dianka riadne nevyprázdni, zvyšky kvasiacej potravy v črevách sa dostávajú do tela a otravujú ho. Dievčatko preto trápia silné bolesti hlavy a časté vracanie. Po včerajšom ohlase od ľudí ochotných pomôcť sa jej rodičia rozhodli na jej záchranu založiť špeciálny účet.


POMOC!
Tí, ktorí chcú Dianke finančne pomôcť, môžu tak urobiť na čísle účtu zriadeného na jej pomoc v Slovenskej sporiteľni: 222486683/0900.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu