Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Eduard Bindas je na mizine!

Eduard Bindas (vľavo) patril medzi najobsadzovanejších hercov. Zobraziť galériu (4)
Eduard Bindas (vľavo) patril medzi najobsadzovanejších hercov.

BRATISLAVA - Zažil slávu a obrovské úspechy, no potom prišiel pád. Do bezodnej priepasti. Eduard Bindas - kedysi populárny komik, obdivovaný a žiadaný - po odchode na dôchodok sa akoby do zeme prepadol. Ponúk na prácu bolo čoraz menej, no dôvodov na žiaľ a zatrpknutosť o to viac.

Svoje urobili aj finančné ťažkosti a problémy v rodine. Ubehlo už takmer pätnásť rokov, keď poskytol médiám posledný rozhovor. Dnes slávi svoje osemdesiatiny a hoci prijal rolu v pripravovanom muzikáli Hello, Dolly! stále žije utiahnuto vo svojom dome na bratislavskej Kolibe a odmieta komunikovať s novinármi.

Kedysi vychýrenému hercovi doprial osud mimoriadne úspešné, ale i prikruté chvíle. V 50., 60. a 70. rokoch sa o neho režiséri trhali, no potom prišla dlhá odmlka. Navonok plná ticha, zatrpknutosti a finančných ťažkostí. Do jej vnútra svetu nahliadnuť nedovolil. Všetko okolo tejto žijúcej legendy zostáva preto obrovskou záhadou.

Ubehlo už dlhých pätnásť rokov od čias, keď Eduard Bindas otvorene komunikoval s novinármi. „Neposkytujem žiadne interview,“ takúto odpoveď dostal každý, kto sa k nemu odvtedy pokúšal priblížiť a nebolo to inak ani včera, deň pred jeho okrúhlymi 80. narodeninami. Aj okolo jeho domu na bratislavskej kolibe vládlo smutné ticho. „Sem-tam ho vídať. Čo vám poviem, je ako ľudská troska,“ takto ho opísal jeden z jeho susedov. Aj jeho slová svedčia o tom, že herec prežíva veľmi ťažké chvíle.

Za trápenie slávneho umelca vraj môžu vo veľkej miere financie a takmer žiadne pracovné ponuky. Často bol vraj v poslednom čase odkázaný na cudziu pomoc, peniaze na živobytie si musel požičiavať - od známych i kolegov z divadla... K tomuto sa pridružili aj problémy v rodine - jeho synovi stroskotalo manželstvo, bratislavský byt, kde žil, dva roky chátra a vraj už naň siahol aj exekútor.

Je to veľmi smutný koniec bilancovania života kedysi uznávanej hviezdy. Po dlhom čase mu však možno svitá na lepšie časy - dostal ponuku hrať v pripravovanom muzikáli na Novej scéne Hello, Dolly! Prijal ju, veď na okamih, keď ho opäť niekto osloví a zavolá do divadla, čakal až príliš dlho. No zdá sa, že ani nové úlohy do jeho dní nevnesú dosť radosti a síl na to, aby opäť prehovoril.
V ktorých filmoch ste videli Eduarda Bindasa
V hodine dvanástej, Kapitán Dabač, Jánošík I. - II., Panna zázračnica, Majster kat, Zmluva s diablom, Traja svedkovia, Zločin slečny Bacilpýšky, Človek na moste, Ďaleko je do neba, Prípad krásnej nerestnice, Život na úteku, Červené víno, Pozor, ide Jozefína!, Zlatá réva, Nie, Poéma o svedomí, Do posledného dychu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu