Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Muži svoje polovičky dobili na smrť

BANSKÁ ŠTIAVNICA/LUČENEC - Svoje ženy dobili na smrť. Brutálne násilie mužov si odniesla 52-ročná manželka z Lučenca a 35-ročná družka z Banskej Štiavnice.

Oba prípady zo soboty a pondelka sa začali hádkou a pokračovali bitkou. Po surových úderoch do tváre a krutých kopancoch ženy ostali ležať mŕtve. Obaja násilníci čelia obvineniu z ublíženia na zdraví s následkom smrti a hrozí im troj- až osemročné väzenie.

Prvá tragédia sa začala v sobotu večer v rodinnom dome v Lučenci a podstatnú úlohu pri nej zohral alkohol. Okolo 19. hodiny po hádke 45-ročný Štefan D. napadol svoju o sedem rokov staršiu manželku.

"Bil ju po celom tele, škrtil ju a na záver hodil na kopu kamenia na dvore. Tam zostala žena bezvládne ležať," uviedla krajská policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Manželka ležala na skalách až do nasledujúceho rána, keď k nej prišiel lekár.

Mohol však už len konštatovať smrť. Pitva potvrdila mnohopočetné zranenia, ktoré si nebohá nemohla spôsobiť sama pádom. V krvi mala vyše 3 promile alkoholu. Štefan D. je stíhaný na slobode.

V pondelok večer sa scenár domáceho násilia zopakoval v Banskej Štiavnici. Okolo 18. hodiny 44-ročný Tibor D. nezvládol hnev po hádke s 35-ročnou družkou a použil tvrdú silu. Viackrát ju udrel päsťami do hlavy, až skončila na zemi. Tam ju brutálne kopal do brucha, kým obeť nezostala bez známok života. Na následky ťažkých zranení družka zomrela. Od utorka je Tibor Š. za mrežami vyšetrovacej väzby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu