Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Muzikál Mamma Mia prichádza do Bratislavy

Mamma Mia
Mamma Mia

MAMMA MIA! - celosvetovo známy muzikál založený na skladbách skupiny Abba bude mať svoju slovenskú premiéru v Expo Aréne 17.-21. októbra 2007 v rámci medzinárodného turné.

Muzikál inšpirovaný jedinečnými skladbami švédskej skupiny Abba rozpráva o živote, priateľstve a rodine na malom gréckom ostrove. V predvečer svojej svadby, v túžbe spoznať svojho pravého otca, privádza nevesta na ostrov troch mužov, ktorí sa mihli životom jej matky pred dvadsiatimi rokmi.

V predstavení zaznie 22 skladieb od skupiny ABBA, vrátane hitov: CHIQUITITA, DANCING QUEEN, I HAVE A DREAM, KNOWING ME, KNOWING YOU, THE WINNER TAKES IT ALL, SUPER TROUPER, TAKE A CHANCE ON ME a VOULEZ-VOUS.

Muzikál MAMMA MIA! je momentálne najúspešnejší muzikál na svete. V súčasnej dobe vystupuje po celom svete celkovo 11 rôznych produkcií muzikálu (Londýn, Broadway, Las Vegas, Hamburg, Stuttgart, Madrid, Moskva, Essen, Gothenburg, Severoamerická tour a medzinárodná tour). MAMMA MIA! bola z angličtiny preložená do 8 jazykov – do nemčiny, japončiny, holandštiny, kórejštiny, španielčiny, švédštiny, flámštiny a ruštiny.

Od svojej premiéry v roku 1999 muzikál MAMMA MIA! zarobil na celom svete viac než 2 miliardy dolárov a na celom svete ho videlo via než 30 miliónov divákov.

Autorkou muzikálu je Catherine Johnson, pričom celá hudba a texty pochádzajú od hviezdnej skladateľskej dvojice Benny Anderson a Bjőrn Ulvaeus. MAMMA MIA! vznikla v réžii Phyllidy Lloyd s choreografiou Anthony Van Laasta. O kostýmy a scénu sa postaral Mark Thompson, o svetlá Howard Harrison. Zvukovú stránku predstavenia vytvorili Andrew Bruce a Bobby Aitken, hudobné aranžmá a dirigentský dohľad bol pod záštitou Martina Kocha.

Producentmi medzinárodnej tour sú za spoločnosť Littlestar Judy Craymer, Richard East a Björn Ulvaeus v spolupráci so spoločnosťami Universal, Stage Entertainment a NGM.

Termíny predstavení:
17.10.2007 streda – 19,30 hod.
18.10.2007 štvrtok – 19,30 hod.
19.10.2007 piatok – 19,30 hod.
20.10.2007 sobota - 15,30 hod., 19.30 hod.
21.10.2007 nedeľa - 15,30 hod., 19.30 hod.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu