Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Z členov Diabolských huslí budú Cigánski diabli

Kapela Diabolské husle ukončila účinkovanie v pôvodnej zostave
Kapela Diabolské husle ukončila účinkovanie v pôvodnej zostave

BRATISLAVA - Najznámejšia cigánska kapela na Slovensku Diabolské husle, ktorá tento týždeň ukončila svoje niekoľkoročné účinkovanie v pôvodnej zostave, vstupuje do svojej novej kapitoly, informoval agentúru SITA člen skupiny Ernest Šarkozi.

Sedem z deviatich členov bude v koncertovaní pokračovať, avšak pod novým názvom a s novou koncepciou. Tá sa bude naďalej opierať o umenie cimbalistu Ernesta Šarkoziho, jeho manželky Silvie, ktorá hrá na violončelo, alebo klarinetové majstrovstvo Zoltána Grunzu. Novým primášom súboru bude mladý virtuóz Štefan Banyak, ktorý už potvrdil svoje umelecké kvality na prvom spoločnom koncerte v Handlovej.

Umelecké vízie Jána Berkyho Mrenicu a ostatných členov kapely boli v poslednom čase natoľko odlišné, že sa po vzájomnej dohode rozhodli ukončiť spoločné fungovanie. Názov Diabolské husle, pod ktorým koncertovala kapela od roku 1994, bol od začiatku spoločným duševným majetkom celého súboru. V roku 2000 si dal Ján Berky Mrenica bez vedomia ostatných členov súboru registrovať názov Diabolské husle na svoje meno, ktoré sa tak podľa zákona stalo jeho duševným vlastníctvom. Odchodom Jána Berkyho Mrenicu sa končí jedno obdobie súboru Diabolské husle, dodáva Ernest Šarkozi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu