Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Veľký žúr Desmodu

Desmod so Zuzanou Smatanovou Zobraziť galériu (8)
Desmod so Zuzanou Smatanovou

Šestica chalanov z Nitry doplnená speváčkou Zuzanou Smatanovou v zdraví prežila spoločné slovenské turné.

Rovnú trinástku miest poctili členovia nitrianskej kapely Desmod svojou návštevou v rámci ich Kláštorná Tour 2005. Šestica mladíkov nebrázdila Slovensko so svojím žltým autobusom sama. Spolu s nimi cestovala aj Zuzana Smatanová - v tomto prípade nie ako predkapela, ale ako hosť turné.

Diváci sa tak mohli vyblázniť nielen pri jej skladbách a hitoch od Desmodu, ale aj pri spoločnom duete s Kulym - Pár dní a pri záverečnom prekvapení - vypaľovačke I love rock´n roll v podaní slečny Smatanovej. A to nie je výpočet prekvapení konečný. Chalani si totiž na svoju 13-dňovú púť vzali hneď osem ton aparatúry, nehovoriac a megapódiu s dvoma nábehovými rampami, po ktorých celí natešní behali nielen gitaristi, ale aj spevák Kuly. Scénu dotvárali na slovenské pomery megalomanská svetelná šou a efektná zadná projekcia.

Mali sme to šťastie, že sme s chalanmi prežili celú šnúru a dovolíme si tvrdiť, že je obdivuhodné, ako bravúrne ju zvládli. Až na niekoľko prasknutých strún na gitare, vybitých batérií vo vysielačkách a roztrhnutých blán na bicích prebiehalo všetko bez problémov. Po prehýrených nociach nikto neochorel, z cigaretového dymu nestratil hlas ani Kuly a dokonca aj Zuzka Smatanová sa trošku uvoľnila občas zapila vydarený koncert pohárikom fernetu. Inak ju kapela v zložení Pavol Smolka, Dušan Kulich a Braňo Jelen, no najmä brat Michal strážili ako oko v hlave.

Ak ste na takomto záťahu očakávali nejaké hádky, omyl. Žiadna ponorková choroba sa nekonala - chalani berú každé turné ako veľký žúr. Jediné nezhody teda vznikli maximálne pre zlej navigácii šoféra Miša či pri rozhodovní, či sa ísť pozrieť na slávny dom na Pereši, alebo nie. No a ako sa to skončilo? To vidíte na exkluzívnych záberoch, ktoré sú viac než hodné držiteľa posledného bronzového Slávika v kategórii Skupina, dvoch sošiek Aurela a platinových platní za predaj albumu Skupinová terapia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu