Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sweeney Todd

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Outnow)

Johnny Depp a Tim Burton opäť spojili svoje sily a prinášajú na veľké plátna adaptáciu slávneho a mnohými cenami oceneného muzikálu legendárneho skladateľa Stephena Sondheima Sweeney Todd.

Johnny Depp sa predstaví ako Benjamin Barker – muž, ktorý bol neprávom odsúdený a uväznený. Po rokoch sa vracia do Londýna a prisahá pomstu nielen za roky strávené za mrežami, ale aj za osud, ktorý stretol jeho ženu a dcéru. Znovu otvorí svoje holičstvo a stáva sa Sweeneym Toddom – čertovským holičom z Fleet Street - ktorý "holil gentlemanov, o ktorých už nikto nikdy nepočul".

K Johnnymu Deppovi sa pridáva aj Helena Bonham Carter ako Mrs. Lovett, Sweeneyho oddaná pomocníčka, známa svojimi diabolskými mäsovými koláčmi. V úlohe sudcu Turpina, ktorý poslal Sweeneyho do väzenia, sa predstaví Alan Rickman. Jeho podlého pomocníka Beadla Bamforda stvárnil Timothy Spall a v úlohe konkurenčného holiča – extravagantného Taliana Adolfa Pirelliho – uvidíte Sachu Barona Cohena.

4 nominácie na Zlatý Glóbus:
- najlepší film (muzikál/komédia)
- najlepšia réžia (muzikál/komédia) – Tim Burton
- najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe (muzikál/komédia) – Johnny Depp
- najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe (muzikál/komédia) – Helena Bonham Carter

Réžia: Tim Burton (Ospalá diera, Nožnicoruký Edward, Mars útočí!, Mŕtva nevesta Tima Burtona)
Scenár: John Logan (Letec, Posledný samuraj) na motívy muzikálu Stephena Sondheima a Hugha Wheelera)
Hrajú: Johnny Depp (Piráti Karibiku), Helena Bonham Carter (Harry Potter a Fénixov rád, Charlie a továreň na čokoládu), Alan Rickman (Harry Potter, Láska nebeská), Timothy Spall (Harry Potter a väzeň z Azkabanu, Posledný samuraj), Sacha Baron Cohen (Borat)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu