Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

MIMORIADNE Z trhu sťahujú viacero potravín! FOTO Máte ich doma? Nekonzumujte ich

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/SeventyFour)

BRATISLAVA - Veľkoobchod Metro sťahuje z trhu viaceré nebezpečné potraviny. Ide o zemiakové krokety, basmati ryžu a holandské kakao. Upozorňuje pred tým na webe spoločnosti Petra Bártová, vedúca oddelenia kvality a ľudí vyzýva, aby ich nekonzumovali. Za zakúpené výrobky budú zákazníkom na základe predajného dokladu vrátené peniaze.

LAGRIS Basmati ryža 5 kg a 500 g

Spoločnosť METRO Cash & Carry SR s.r.o. pristúpila z preventívnych dôvodov na základe informácie od dodávateľa ku stiahnutiu Lagris basmati ryže. Dôvod je vyšší obsah pesticídu ako je povolený legislatívny limit. Stiahnutie sa týka výrobkov od dodávateľa Podravka International, s.r.o. "Ak ste si uvedené výrobky s touto šaržou zakúpili a máte ich k dispozícii, prosíme Vás, aby ste ich nekonzumovali," vyzýva Metro. Výrobky ste si mohli zakúpiť v čase od 6. 11. 2023.

MIMORIADNE Z trhu sťahujú
Zobraziť galériu (5)

MIMORIADNE Z trhu sťahujú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: METRO Cash & Carry SR s.r.o.)

ARO Krokety 750 g

Spoločnosť Metro sťahuje z trhu aj výrobok od dodávateľa FRIALL s.r.o. Ide o ARO Krokety 750 g s dátumom minimálnej trvanlivosti do 21. septembra 2024. V uvedenom výrobku boli analýzou zistené stopy mliečnej bielkoviny, ktoré nie sú uvedené v označení. "Ak ste si uvedenú šaržu zakúpili a máte ju k dispozícii, prosíme Vás, aby ste ich v prípade alergie na mliečnu bielkovinu nekonzumovali," vyzýva Metro. Výrobok si zákazníci mohli zakúpiť v čase od 24. marca 2023 do 29. apríla 2024.

MIMORIADNE Z trhu sťahujú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: METRO Cash & Carry SR s.r.o.)

Holandské kakao 100 g

Metro sťahuje z trhu aj holandské kakao. "Vo vzorke výrobku sa zistilo väčšie množstvo mykotoxínu – ochratoxín, ako povoľujú legislatívne požiadavky. Výrobky nie sú vhodné na konzumáciu a keďže zdravie zákazníka je našou prioritou, pristúpili sme k stiahnutiu výrobku z trhu," hovorí spoločnosť Metro a dodáva, že stiahnutie sa týka dvoch výrobkov od dodávateľa AVITA Bratislava s.r.o. Zákazníkov vyzýva, že ak ich majú doma k dispozícii, aby ich nekonzovali. Výrobky si mohli kúpiť od 5. marca 2024 do 11. apríla 2024.

MIMORIADNE Z trhu sťahujú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: METRO Cash & Carry SR s.r.o.)

Peniaze vrátia na predajni

Výrobky môžete vrátiť v ktoromkoľvek veľkoobchodnom stredisku METRO Cash &Carry SR. Zároveň spoločnosť požiadala, aby odberatelia informovali aj svojich partnerov či zákazníkov a prevzali výrobky späť. Za zakúpené výrobky vám budú na základe predajného dokladu vrátené peniaze. Vrátenie je možné do 30. júna 2024.

V prípade, že nie ste z akéhokoľvek dôvodu schopný predajný doklad predložiť, pre urýchlenie procesu treba požiadať obsluhu zákazníckej recepcie o výnimočné vystavenie duplikátu dokladu. "Za spôsobené nepríjemnosti sa Vám ospravedlňujeme a veríme, že naša spolupráca bude aj naďalej pokračovať k obojstrannej spokojnosti," uviedla vedúca oddelenia kvality na webe.

Viac o téme: Metro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu