Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dvaja 14-roční chovanci plánovali vraždu vychovávateľa!

BRATISLAVA/RIMAVSKÁ SOBOTA - Šokujúci prípad sa odohral v reedukačnom centre v Čerenčanoch v Rimavskosobotskom okrese, štrnásťroční chovanci tu plánovali zavraždiť vychovávateľa.

Obvineniam z prípravy vraždy už čelí chlapec z Banskej Bystrice a ďalší zo Senice. Podľa informácií policajnej hovorkyne Márie Faltániovej obvinení tínedžeri spolu s ďalším chovancom plánovali utiecť a v noci na sobotu 20. septembra plánovali zavraždiť vychovávateľa, ktorý bol na nočnej službe.

Chlapci mu chceli zobrať telefón, peniaze a kľúče, aby sa dostali von. Na vraždu dokonca zohnali kovový hák, kancelárske nožnice a špicatú drevenú násadu, ktoré jeden z nich ukryl do vetracieho otvoru na toaletách. K brutálnemu činu nakoniec nedošlo, jeden z chlapcov to totiž oznámil.

Obvinení chovanci skončili v policajnej cele, vyšetrovateľ spracoval návrh na ich vzatie do vyšetrovacej väzby. Obaja sa už v minulosti vo viacerých prípadoch dopustili trestnej činnosti. Ako dodala Faltániová, za tento zločin im ako mladistvým hrozí trest odňatia slobody na 10 až 12,5 roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu