Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Gašparovič chce štátneho tajomníka pre šport

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - Štátnej podpore vrcholového športu a olympionikov by podľa prezidenta Ivana Gašparoviča mohlo pomôcť zriadenie funkcie štátneho tajomníka pre šport na ministerstve školstva. Podľa prezidenta by sa tým vytvoril väčší priestor pre podporu športovej reprezentácie.

Hlava štátu to uviedla počas diskusie so študentmi Fakulty telesnej výchovy a športu (FTVŠ) Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Prezident sa tu dnes spolu s rektorom UK Františkom Gahérom a dekanom FTVŠ Miroslavom Holienkom zúčastnil na slávnostnom otvorení zrekonštruovanej auly fakulty, ktorú pomenovali po jej zakladateľovi, profesorovi Karolovi Stráňaiovi.

Prezident v príhovore k študentom okrem iného zdôraznil nevyhnutnosť podpory športu a telesnej kultúry. "Zdravie a kultúru tela musí podporovať každý štát,“ povedal Gašparovič a ocenil, že vláda začala podporovať výstavbu malých multifunkčných štadiónov. Zároveň však prezident dodal, že je to stále málo na to, aby sme pozdvihli úroveň a meno slovenského športu a športovej reprezentácie vo svete.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu