Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragédia pri Revúcej: Šesť mŕtvych po zrážke áut!

Nehoda pri Revúcej
Nehoda pri Revúcej

BRATISLAVA - Šesť ľudí prišlo o život v sobotu večer pri zrážke troch áut neďaleko Revúcej. Potvrdila to policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Mladý vodič jedného z vozidiel podľa polície nezvládol prejazd zákrutou a dostal šmyk. Nehodu neprežili posádky dvoch áut, väčšinu obetí tvorili mladí ľudia.

Ide o jednu z najväčších tragédií na slovenských cestách v posledných rokoch. Tragédia sa podľa hovorkyne stala medzi Muránskou Dlhou Lúkou a Revúcou. "Pri prejazde ľavotočivej zákruty z dôvodu neprimeranej rýchlosti, stavu vozovky, poveternostným podmienkam ako i vlastným schopnostiam s pravými kolesami vozidla prešiel za pravú krajnicu cesty na trávu. Vozidlo v bočnom neovládateľnom šmyku prešlo do protismeru, kde sa zrazilo s protiidúcim vozidlom," opísala nehodu hovorkyňa.

Pri nehode zomrel nielen vodič prvého auta (33), ale aj jeho 29-ročná spolujazdkyňa a 24-ročný spolujazdec na zadnom sedadle z Revúcej. Vo vraku druhého auta našla smrť šoférka (50) z Magnezitoviec, jej 26-ročná spolujazdkyňa a 57-ročný muž na zadnom sedadle. Tragickú zrážku prežila len posádka tretieho auta s poľskou značkou, ktoré ešte po havárii narazilo do jedného z áut na ceste.

Tretie vozidlo šoférovala 22-ročná vodička z neďalekého Lubeníka. Tú nemuseli ošetrovať ani lekári, jej 31-ročný spolujazdec z Revúcej si poranil nos a hrudník, liečiť sa bude asi týždeň. Policajti vodičku podrobili dychovej skúške, no alkohol nezistili. U ostatných vodičov budú alkohol zisťovať pri pitve. Škodu polícia vyčíslila asi na 10.000 eur (301.260 Sk).

Sobotňajšia nehoda patrí k najtragickejším na slovenských cestách v tomto roku. Až 12 obetí si vo februári vyžiadala zrážka autobusu s osobným vlakom pri stredoslovenskej Polomke. V polovici apríla zas pri čelnej zrážke dvoch áut pri Trstíne neďaleko Trnavy zomreli traja ľudia. Počet obetí na cestách mal znížiť nový cestný zákon, ktorý platí od februára.

Ten priniesol napríklad nižšiu povolenú rýchlosť v obciach, ale aj prísnejšie pokuty za rýchlu jazdu či odmietnutú skúšku na prítomnosť alkoholu. Od januára do konca mája zomrelo na cestách 143 ľudí, zatiaľ čo v rovnakom období minulého roka bolo obetí o 43 viac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu