Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Slovenských záchranárov zavolali do Prahy pátrať po Aničke (9)

Anička Janatková
Anička Janatková

BRATISLAVA/NÝROVCE - Záchranári zo Špeciálnej kynologickej záchrannej služby sa vracajú naspäť do Prahy, kde budú pátrať po stratenej Aničke Janatkovej (9), nezvestnej už trinásty deň. O pomoc pri pátraní Slovákov opätovne požiadala pražská polícia.

„Do Prahy sa vraciame s dvoma psami špeciálne vycvičenými na hľadanie živých i mŕtvych ľudí podľa pachu. Prvé pátranie bolo neúspešné, teraz budeme prehľadávať úplne inú lokalitu,“ uviedol riaditeľ záchranárov Alexander Berek.

Nová lokalita by mala súvisieť s nálezom kľúčov patriacich nezvestnému dievčatku. Policajná hovorkyňa Andrea Zoulová potvrdila, že sa vo vysokej tráve na voľne prístupnom stavebnom pozemku našli počas víkendu kľúče. Nepotvrdila však, že patria Aničke.

Anička sa stratila v stredu 13. októbra popoludní cestou zo školy v oblasti chátrajúcej záhradkárskej kolónie v Tróji. Desiatky príslušníkov republikovej polície, vojenskej a mestskej polície v ostatných dňoch opakovane prehľadávali záhradkársku kolóniu a postupne operáciu presúvajú bližšie k zoologickej záhrade. V nedeľu dieťa hľadalo 120 uniformovaných mužov. Podobné množstvo síl nasadila polícia aj dnes.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu