Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Severná Kórea zháňala súčiastky na atómovú bombu v Čechách

Diktátor Kim Jong-il sa chystal nakúpiť v Českej republike.
Diktátor Kim Jong-il sa chystal nakúpiť v Českej republike.

PRAHA - Severná Kórea nedávno šokovala celý svet. Komunistický režim tvrdí, že úspešne otestoval vlastnú atómovú bombu! Pohneval si tak celé medzinárodné spoločenstvo.

Ľudia v krajine žijú v neuveriteľnej biede, krajina je odkázaná na humanitárnu pomoc, vláda však napriek tomu vráža veľké peniaze do zbrojenia. Niektorú súčiastky potrebné na zostrojenie atómovej bomby sa pokúšala podľa tajnej služby nakúpiť aj v susednej Českej republike! Komunistický režim zaujímali špeciálne obrábacie stroje. Tie sa podľa českej tajnej služby dali využiť pri práci na bombe. „Zariadenia boli využívané v zbrojárskom priemysle aj na výrobu zbraní hromadného ničenia,“ povedal Českej televízii hovorca Bezpečnostnej informačnej služby Jan Šubrt.

V minulom roku prekazili až tri exporty, ktoré smerovali do Severnej Kórey. Organizácia Spojených národov sprísnila po jadrovej skúške zbrojné embargo. Opakovane žiadala severokórejský režim, aby sa vrátil k rokovaniam o svojom jadrovom programe, ktoré odmietal kvôli Američanom. Názor zmenil len pred niekoľkými dňami. Bojí sa totiž najmä finančných sankcií a zastavenia humanitárnej pomoci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu