Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polanského sexuálna obeť chce zastaviť prípad

Roman Polanski
Roman Polanski

LOS ANGELES - Obeť sexuálneho škandálu režiséra Romana Polanského požiadala kalifornský súd, aby jej prípad zastavil. Kvôli novinárom má Samantha Geimerová zdravotné problémy a bojí sa o prácu.

Od 26. septembra, kedy švajčiarska polícia Polanského zatkla, dostala takmer 500 telefonátov s prosbou o vyjadrenie. Ženu, ktorá teraz žije na Havaji, vraj novinári prenasledujú. Trpí preto zdravotnými ťažkosťami a obáva sa, že vinou tejto pozornosti môže prísť o prácu. Chce vraj len, aby ju nechali na pokoji.

V roku 1977, keď mala 13 rokov ju režisér zneužil. Pred tým ju údajne opil a omámil barbiturátmi. K pohlavnému styku s maloletou sa neskôr pred losangeleským súdom priznal. Strávil kvôli tomu 42 dní vo väzení. Keď mu hrozilo, že pôjde za mreže na dlhšiu dobu, utiekol vo februári 1978 do Európy. Za oceán sa už nevrátil, ani v roku 2003 na prevzatie Oscara za réžiu filmu Pianista.

Tri desaťročia unikal americkej justícii. Na konci septembra ho zatkla na základe amerického zatykača švajčiarska polícia v Zürichu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu