Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Brutálne dobili spolužiaka, video dali na internet

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HODONÍN - Otrasný prípad šikanovania medzi spolužiakmi sa odohral na základnej škole v obci na Hodonínsku. Jeden chlapec dokopal druhého pred spolužiakmi a ďalší to nakrútil na video, ktoré umiestnil na internet. Autorom nahávky je syn policajta.

"Prípadom sa zaoberáme, ale vzhľadom na okolnosti a na vek zúčastnených sa nebudeme bližšie vyjadrovať," povedal hodonínsky policajný hovorca Petr Zámečník.

Chlapca šikanovali žiaci ôsmej triedy a polícia prípad šetrí preto, že sa odohral mimo školskej pôdy. Obeťou na videu má byť nový žiak, ktorý nemá rodičov a žije s babičkou v inej dedine. V škole nezapadol do kolektívu. Útočník vyrastá po rozvode matky s nevlastným otcom. Babička šikanovaného chlapca povedala, že jej vnuk prišiel zo školy a povedal, že spadol na schodoch.

"Hlavu mal úplne ako balón. Myslím si, že je dobre, že to tie deti natočili. Aspoň sa o tom vie," dodala. K bitke malo dôjsť už pred dvoma mesiacmi, na ineternete sa však video objavilo len nedávno. Ešte predtým, ako ho odstránili, ho videlo niekoľko stoviek ľudí.

"Zaskočila nás nielen chladnokrvnosť a brutalita útoku, ale predovšetkým to, ako sa správali deti, ktoré boli okolo. Utrpením a ponižovaním svojho spolužiaka sa totiž bavili," povedal riaditeľ školy. Zavolal si rodičov a video im prehral.

Zdroj: Topky.sk, novinky.cz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu